RG: Tipsarević i Lajović u 1/4-finalu, Rafa rutinski!

Srpski teniseri Dušan Lajović i Janko Tipsarević plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa u dublu.  Bravo Duci, bravo Janko! Nadal lako do četvrtfinala.  Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtinu finala Rolan Garosa nakon pobede nad Huanom Londerom sa 3-0 u setovima.

Tenis 02.06.2019 | 18:48
RG: Tipsarević i Lajović u 1/4-finalu, Rafa rutinski!
Dušan Lajović i Janko Tipsarević izborili su plasman u četvrtfinale muškog dubla na Rolan Garosu.

Srpski teniseri uspeli su posle rovovske borbe, koja je trajala dva sata i sedam minuta, da naprave preokret i slave protiv Rohana Bopane i Mariuša Kopila - 1:6, 7:5, 7:6 (10:8).

Duci i Tipsa ubedljivo su izgubili prvi set od Indijca i Rumuna, iskusnih dubl igrača, nakon svega 23 minuta igre, ali su onda priredili senzaciju.

Najpre su posle dva izgubljena gema uspeli da vrate protivnicima istom merom, a potom i da uspešno finiširaju set i stignu do izjednačenja (1:1). U odlučujućem setu propustili su priliku da sve završe u 12. gemu, kada su imali prvu meč loptu, pa je odluka pala u neizvesnom taj-brejku.

U njemu su spasili dve meč lopte, iskoristili ukupno treću i obezbedili plasman u četvrtfinale.

Srpskim teniserima ništa nije funkcionisalo u prvom setu, a drugi su takođe krenuli sa zaostatkom. Nisu iskoristili dve brejk lopte, pa su to Indijac i Rumun kaznili i poveli sa 4:3.

Zatim je usledila velika serija Janka i Dušana, kojom su meč uspeli da uvedu u treći set. Jedine brejk prilike imali su Srbi (četiri, uz meč loptu), ali ih nisu iskoristili. Na sreću u taj-brejku su zadržali visok nivo igre i plasirali se u četvrtfinale u svom premijernom zajedničkom nastupu.

Srpski teror se (ipak) nastavlja na Rolan Garosu! Nakon odličnog početka u singl konkurenciji, te potom ispadanja svih sem neprikosovenog Novaka Đokovića, naša zastava se još vije u dublu!

A za to su najzaslužniji Janko Tipsarević i Dušan Lajović koji su danas zaista junačkim nastupom savladali tim koji je mogao i do titule u Parizu, Rohana Bopanu i Marijuša Kopila sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5 i 7:6 (8). Indijsko-rumunska kombinacija je odlično otvorila duel na Stadionu 7 teniskog kompleksa u Gradu svetlosti, što se dobro vidi po rezultatu. Dominaciju su nastavili u drugom setu kada su brzo stigli do brejka, ali se tada naš par razbudio. Tipa i Duci su onda prvo vratili, pa onda dodali još jedan brejk čime su izjednačili u setovima, da bi se prava drama odigrala na samom kraju. Pošto je u trećem setu bilo 6:6, a pritom su oba dubla ljubomorno čuvala svoje servis-gemove odlučivao je supertaj-brejk koji je pripao srpskim asovima.

Naredni rivali u Parizu biće im pobednici meča u kojme se sastaju nemački par Kevin Kravic/Andreas Mis protiv četvrtih nosioca, Olivera Maraha iz Austrije i Hrvata Matea Pavića.

Nadal lako do četvrtfinala. Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtinu finala Rolan Garosa nakon pobede nad Huanom Londerom sa 3-0 u setovima.

Rafael Nadal je slavio nad Huanom Londerom rezultatom 6:2, 6:3, 6:3, zanimljivo, identičnim rezultatom kojim je Rodžer Federer nešto ranije pobedio Leonarda Majera, s tim što je Rafin meč trajao dva sata i 16 minuta.

Nadal je sjajno počeo meč, ekspresno je dobio prvi gem sa samo jednim izgubljenim poenom, da bi odmah u drugom napravio brejk i potom ga potvrdio na svom servisu.

Uspeo je Londero da osvoji još dva gema na svom servisu i to je bilo sve što je osvojio. Nadal je brejkom zatvorio prvi set, a taj osmi gem je bio najduži u prvom setu, Nadal je imao dve set lopte i iskoristio je drugu.

Drugi set je počeo nešto mirnije, Nadal i Londero su osvajali poene na svom servisu, a zanimljivo da je četvrti gem pripao Argentincu bez izgubljenog poena. Naredni gem na svom servisu je prepustio favoritu Nadalu, koji je posle 49 minuta igre u drugom setu poveo sa 2-0.

U trećem setu je Londero izgledao dobro, ali je ipak dozvolio Nadalu da napravi tri brejka, ruku na srce, jedan brejk je uspeo da vrati, međutim to nije bilo dovoljno da bi se Rafa uzdrmao, pa je novim brejkom potvrdio dominantan performans i plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.

Nadal će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz duela Benoa Per – Kei Nišikori.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar