Клоп и Гвардиола на вези послије финала!

Хало, Пеп, ћераћемо се још! Менаџер Ситија одмах честитао колеги из Ливерпула.

Фудбал 02.06.2019 | 17:13
Клоп и Гвардиола на вези послије финала!
Усијао се телефон Јиргену Клопу после тријумфа у финалу Лиге шампиона. Пљуштале су честитке са свих страна света, али немачки стручњак на клупи Ливерпула посебно је издвојио једну пред новинарима након утакмице. Клоп је открио да га је позвао – Пеп Гвардиола.

Шпански стручњак је однео титулу првака Енглеске Ливерпулу испред носа, за један бод, а двојица стратега су и поред свега у толико добрим односима, да су се чули одмах након утакмице.

„Баш пре неколико тренутака сам се чуо са Пепом Гвардиолом. Наш главни физиотарапеут Ли Ноблс је радио за Манчестер сити на почетку године, али је желео да освоји Лигу шампион, па... Не, шалим се“, у свом маниру рекао је Клоп.

А, онда је открио и шта су Гвардиола и он рекли један другом.

„Обећали смо један другом да ћемо се и наредне сезоне терати до краја. Ми ћемо да нападнемо све што можемо и видећемо шта ћемо учинити. Освајање 97 бодова у Премијер лиги и пехар Лиге шампиона су невероватно достигнуће. Сада када смо напокон нешто освојили, наставићемо даље. Још ћемо да освајамо“.

Немачки стручњак је у тренуцима највећег успеха у каријери гурао у први план фудбалере.

„Највише сам срећан због играча. Сви знамо на какав начин се причало о некима од њих. Џордан Хендерсон је капитен првака Европе. То ме стварно чини задовољним“.

Финале Лиге шампиона наредне сезоне ће бити у Истанбулу, у граду у којем је Ливерпул 2005. постао првак Европе.

„Већ сам рекао људима из УЕФА да ћемо бити тамо“, нашалио се Клоп.

Имао је коју лепу реч менаџер Ливерпула да каже и на рачун Маурусија Покетина, колеге с клупе Тотенхема.

„Знам боље него ико како се сада осећају у Тотенхему. Имали су фантастичну сезону и било би заслужено да су освојили, али ми смо постигли голове у правим тренуцима. Рекао сам Маурисију после меча да мора да буде поносан на учињено у овој сезони“, истакао је Јирген Клоп.

Дошло је и његових пет минута. После толико изгубљених финала, може и Јирген мирно да спава.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар