Klop i Gvardiola na vezi poslije finala!

Halo, Pep, ćeraćemo se još! Menadžer Sitija odmah čestitao kolegi iz Liverpula.

Fudbal 02.06.2019 | 17:13
Klop i Gvardiola na vezi poslije finala!
Usijao se telefon Jirgenu Klopu posle trijumfa u finalu Lige šampiona. Pljuštale su čestitke sa svih strana sveta, ali nemački stručnjak na klupi Liverpula posebno je izdvojio jednu pred novinarima nakon utakmice. Klop je otkrio da ga je pozvao – Pep Gvardiola.

Španski stručnjak je odneo titulu prvaka Engleske Liverpulu ispred nosa, za jedan bod, a dvojica stratega su i pored svega u toliko dobrim odnosima, da su se čuli odmah nakon utakmice.

„Baš pre nekoliko trenutaka sam se čuo sa Pepom Gvardiolom. Naš glavni fiziotarapeut Li Nobls je radio za Mančester siti na početku godine, ali je želeo da osvoji Ligu šampion, pa... Ne, šalim se“, u svom maniru rekao je Klop.

A, onda je otkrio i šta su Gvardiola i on rekli jedan drugom.

„Obećali smo jedan drugom da ćemo se i naredne sezone terati do kraja. Mi ćemo da napadnemo sve što možemo i videćemo šta ćemo učiniti. Osvajanje 97 bodova u Premijer ligi i pehar Lige šampiona su neverovatno dostignuće. Sada kada smo napokon nešto osvojili, nastavićemo dalje. Još ćemo da osvajamo“.

Nemački stručnjak je u trenucima najvećeg uspeha u karijeri gurao u prvi plan fudbalere.

„Najviše sam srećan zbog igrača. Svi znamo na kakav način se pričalo o nekima od njih. Džordan Henderson je kapiten prvaka Evrope. To me stvarno čini zadovoljnim“.

Finale Lige šampiona naredne sezone će biti u Istanbulu, u gradu u kojem je Liverpul 2005. postao prvak Evrope.

„Već sam rekao ljudima iz UEFA da ćemo biti tamo“, našalio se Klop.

Imao je koju lepu reč menadžer Liverpula da kaže i na račun Maurusija Poketina, kolege s klupe Totenhema.

„Znam bolje nego iko kako se sada osećaju u Totenhemu. Imali su fantastičnu sezonu i bilo bi zasluženo da su osvojili, ali mi smo postigli golove u pravim trenucima. Rekao sam Maurisiju posle meča da mora da bude ponosan na učinjeno u ovoj sezoni“, istakao je Jirgen Klop.

Došlo je i njegovih pet minuta. Posle toliko izgubljenih finala, može i Jirgen mirno da spava.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar