''Стално сам под притиском!"

"Још морам да се борим за сваки поен!" Српски тенисер Филип Крајиновић је после елиминације са Ролан Гароса истакао да зна на чему треба да ради да би постизао боље резултате.

Тенис 02.06.2019 | 09:03
''Стално сам под притиском!"
Сомборац је поражен од Стефаноса Циципаса после велике борбе и пропуштене шансе да одведе меч у пети сет.

Додао је и да је видео где греши, као и да мисли да је на добром путу, истакавши да није било велике разлике у игри.

Крајиновић је констатовао да је сигурно на његов наступ утицало то што је у прва два кола одиграо мечеве од по пет сетова.

"Сигурно да је утицало то што сам играо раније у пет сетова. Хтео сам то да избегнем, морао сам да пијем таблете против болова, пошто ми се опет инфицирао прст који ме је мучио и на припремама. Не могу да кажем да је то утицало на то што сам изгубио. Физички, одиграо сам десет сетова пре овог меча, то није лако. Мислим да сам физички генерално добар. Данас сам био спреман да играм опет пет сетова, као и јуче. Спреман сам, искрено, жао ми је што меч није отишао у пет сетова”, рекао је Крајиновић.

Свестан је да има још доста ствари које би могао да поправи у игри.

"Пре свега тај први сервис, да имам више ас сервиса, јер мислим да ми је и Циципас доста лако враћао први сервис и онда сам морао да се мучим на други сервис. Код топ 10 играча је тако, они боље сервирају, имају више тих лаких поена, а ја морам да се борим за сваки поен, јер сам стално под притиском. Тако да ћу сигурно радити на томе. Волео бих и да сам на првој лопти после сервиса још агресивнији, да не калкулишем као што знам", додаје тенисер из Сомбора.

Како повећати брзину првог сервиса?

”Понављањем пре свега. Причаћу са својим тимом, сигурно се нешто треба ојачати, не знам шта. Они су стручни за то и ја ћу то иницирати", закључио је Крајиновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар