''Stalno sam pod pritiskom!"

"Još moram da se borim za svaki poen!" Srpski teniser Filip Krajinović je posle eliminacije sa Rolan Garosa istakao da zna na čemu treba da radi da bi postizao bolje rezultate.

Tenis 02.06.2019 | 09:03
''Stalno sam pod pritiskom!"
Somborac je poražen od Stefanosa Cicipasa posle velike borbe i propuštene šanse da odvede meč u peti set.

Dodao je i da je video gde greši, kao i da misli da je na dobrom putu, istakavši da nije bilo velike razlike u igri.

Krajinović je konstatovao da je sigurno na njegov nastup uticalo to što je u prva dva kola odigrao mečeve od po pet setova.

"Sigurno da je uticalo to što sam igrao ranije u pet setova. Hteo sam to da izbegnem, morao sam da pijem tablete protiv bolova, pošto mi se opet inficirao prst koji me je mučio i na pripremama. Ne mogu da kažem da je to uticalo na to što sam izgubio. Fizički, odigrao sam deset setova pre ovog meča, to nije lako. Mislim da sam fizički generalno dobar. Danas sam bio spreman da igram opet pet setova, kao i juče. Spreman sam, iskreno, žao mi je što meč nije otišao u pet setova”, rekao je Krajinović.

Svestan je da ima još dosta stvari koje bi mogao da popravi u igri.

"Pre svega taj prvi servis, da imam više as servisa, jer mislim da mi je i Cicipas dosta lako vraćao prvi servis i onda sam morao da se mučim na drugi servis. Kod top 10 igrača je tako, oni bolje serviraju, imaju više tih lakih poena, a ja moram da se borim za svaki poen, jer sam stalno pod pritiskom. Tako da ću sigurno raditi na tome. Voleo bih i da sam na prvoj lopti posle servisa još agresivniji, da ne kalkulišem kao što znam", dodaje teniser iz Sombora.

Kako povećati brzinu prvog servisa?

”Ponavljanjem pre svega. Pričaću sa svojim timom, sigurno se nešto treba ojačati, ne znam šta. Oni su stručni za to i ja ću to inicirati", zaključio je Krajinović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar