Вучић и Тачи да се врате за сто

Црногорски предсједник Мило Ђукановић рекао је да је данас кључно питање на Балкану како ће завршити дијалог између Београда и Приштине и да би он рјешење тражио поштујући Бадинтерову формулу.

Регион 01.06.2019 | 18:52
Вучић и Тачи да се врате за сто
Ђукановић је на форуму у Будви рекао да се осим разграничења Србије и Косова очекују разграничења између осталих држава региона.

"Сви мислимо да смо након Дејтонског споразума побиједили идеје великодржавних национализама у региону, али нисмо. Тај рат није завршен. Идеја великодржавног национализма је живахна и циклично се обнавља. Треба да забрине што данас има више разумијевања за такве идеје на међународним адресама", рекао је Ђукановић.

Он сматра да, ако се сада пропусти шанса у вези са дијалогом Београда и Приштине, могу бити изгубљене године, што се најбоље видјело на примјеру деценијског заостајања Сјеверне Македоније.

"Имам повјерење према актерима који преговарају. Нема другог рјешења осим мултиетничке демократије у нашим друштвима", рекао је Ђукановић и додао да је најважније да се предсједник Косова Хасхим Тхаци и предсједник Србије Александар Вучић сада врате за сто.

Тхаци је рекао је да ће се нормализација односа са Србијом брже десити ако ЕУ понуди Косову бржу перспективу и уколико га не изолује, јер ће у супротном доћи до раста национализма и популизма.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Са стране

01.06.2019 16:56

Хоће ли неко објаснити овом човеку да општина Нови Београд има више становника и већу економску моћ од његовог протектората, те да је време да престане да се бламира изигравајући државника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2019 17:28

То бламирање су му управо омогућили шиптари, нешто гласовима и највише са парама.

Name

Д

01.06.2019 17:15

Ако јим ти Мило наредиш има да се устраше и одма почну преговори,Мило је сила немаш шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

#зелена цоја монтенегра

01.06.2019 17:19

Сваким даном у сваком погледу све висе и висе напредујемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

02.06.2019 08:15

А да ти нама вратис Суторину неким новим споразумом о разграницењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

02.06.2019 19:23

Колико Мило сад кошта контејнер кокаина.?

ОДГОВОРИТЕ