Списак "орлића" за ЕП: Ту су Јовић, Блеки, Радоњић!

Селектор младе репрезентације Србије саопштио је списак играча на које ће рачунати на предстојећем Европском првенству. Јаки смо! ЗВАНИЧНО: Орлићи на Еуру са Блекијем, Луком Јовићем, Живковићем, Радоњићем и Лукићем. . . ! Горан Ђоровић саопштио списак за Европско првенство.

Фудбал 01.06.2019 | 19:05
Списак "орлића" за ЕП: Ту су Јовић, Блеки, Радоњић!
Јак списак Србије за Европско првенство младих!

Селектор "орлића" Горан Ђоровић објавио је ове суботе поподне, преко сајта ФСС, да ће на континенталном шампионату рачунати на готово најјачи могући тим пошто су, између осталог, позвани и играчи са искуством у "А" репрезентацији.

Тако су дозволу Крстајића, као и својих клубова, добили наши најбољи млади фудбалери Лука Јовић, Андрија Живковић, Никола Миленковић, Немања Радоњић, Саша Лукић и други.

На коначном списку нема Марка Грујића који је одиграо сјајну сезону у Херти, и који је претходне јесени прескочио један "прозор" квалификација како би се прилагодио клубу, односно голмана Вање Милинковић-Савића који већ неко време не брани за "орлиће" због раније недисциплине.

Од стандарднијих играча недостаје Миладин Стевановић који је теже повређен.

У тиму који је Ђоровић изабрао места је било и за играче с малом минутажом у клубовима претходне сезоне пошто су имали допринос у квалификацијама, као што су Аџић (Андерлехт) и Лутовац (Рад), док је на списку и млади нападач Дејан Јовељић (Црвена звезда).

Талентовани "шпиц" је експлодирао прошле сезоне и постигао 11 голова у свим такмичењима за шампион Србије, па ће тако бити конкуренција Ивану Шапоњићу и Луки Јовићу.

Европско првенство се игра од 16. до 30. јуна у Италији и Сан Марину, а Србија игра у групи "Б" са Немачком, Аустријом и Данском.

Србија у скоро па најјачем саставу на Европском првенству у Италији и Сан Марину. Селектор Горан Ђоровић објавио је данас коначан списак играча на коме се нашао и квинтет играча који се већ усталио у А репрезентацији Србије, па ће у Трсту, а видећемо за даље, играти и Никола Миленковић, Лука Јовић, Андрија Живковић, Немања Радоњић и Саша Лукић.

На списку нема Марка Грујића, учесника претходног Мундијала у Русији, као и многих играча који су у одсуству свеже промовисаних А репрезентативаца били редовни на списковима пред крај европских квалификација. Да побројимо само неке који су отпали: Немања Ћаласан,  Душан Влаховић,  Филип Ступаревић, Петар Мићин, Немања Михајловић, Лука Илић... Међутим, нико од њих у квалификацијама није одиграо више од три утакмице - толико је од оних који недостају сакупио само Александар Месаровић - па можемо да кажемо да је ово отприлике оно што је Ђоровић највише и форсирао.

Изузев наравно десног бека Чукаричког Миладина Стевановића, који је доживео тешку повреду колена због које неће моћи да игра. Сличан проблем имао је голман Аталанте Борис Радуновић, али је он своје боловање одлежао од новембра до данас, па ће ровит на Еуро. Уосталом, Радуновић је бранио је гол Србије на девет од 10 квалификационих утакмица. Нису се истина протекле сезоне наиграли ни Лука Аџић и Иван Шапоњић, бар не у првим тимовима Андерлехта, односно Бенфике, али и они су у квалификацијама били међу играчима са значајнијом минутажом у Ђоровићевој селекцији. Као и Немања Радоњић уосталом док није прекомандован у сениорску репрезентацију.

Подсетимо, Европско првенство се игра од 16. до 30. јуна у Италији и Сан Марину, а Србија ће играти у Групи Б у Трсту са Немачком, Аустријом и Данском. У полуфинале и на Олимпијске игре 2020. иду победници све три групе и најбоља другопласирана селекција.

ТИМ СРБИЈЕ ЗА ЕУРО

Голмани: Борис Радуновић (Кремонезе/Аталанта), Драган Росић (Младост), Милош Остојић (Спартак)

Одбрамбени фудбалери: Мирослав Богосавац (Чукарички), Алекса Терзић (Црвена звезда), Милан Гајић (Црвена звезда),Вукашин Јовановић (Бордо), Срђан Бабић (Црвена звезда), Никола Миленковић (Фјорентина), Светозар Марковић (Партизан)

Везни ред: Урош Рачић (Валенсија), Ерхан Машовић (Тренчин/Клуб Бриж), Данило Пантић (Партизан), Саша Лукић (Торино), Лука Аџић (Андерлехт), Немања Радоњић (Олимпик Марсељ), Лазар Ранђеловић (Раднички Ниш/Олимпијакос), Андрија Живковић (Бенфика), Игор Златановић (Радник), Александар Лутовац (Рад)

Нападачи: Лука Јовић (Ајнтрахт), Иван Шапоњић (Бенфика), Дејан Јовељић (Црвена звезда)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар