Spisak "orlića" za EP: Tu su Jović, Bleki, Radonjić!

Selektor mlade reprezentacije Srbije saopštio je spisak igrača na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu. Jaki smo! ZVANIČNO: Orlići na Euru sa Blekijem, Lukom Jovićem, Živkovićem, Radonjićem i Lukićem. . . ! Goran Đorović saopštio spisak za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 01.06.2019 | 19:05
Spisak "orlića" za EP: Tu su Jović, Bleki, Radonjić!
Jak spisak Srbije za Evropsko prvenstvo mladih!

Selektor "orlića" Goran Đorović objavio je ove subote popodne, preko sajta FSS, da će na kontinentalnom šampionatu računati na gotovo najjači mogući tim pošto su, između ostalog, pozvani i igrači sa iskustvom u "A" reprezentaciji.

Tako su dozvolu Krstajića, kao i svojih klubova, dobili naši najbolji mladi fudbaleri Luka Jović, Andrija Živković, Nikola Milenković, Nemanja Radonjić, Saša Lukić i drugi.

Na konačnom spisku nema Marka Grujića koji je odigrao sjajnu sezonu u Herti, i koji je prethodne jeseni preskočio jedan "prozor" kvalifikacija kako bi se prilagodio klubu, odnosno golmana Vanje Milinković-Savića koji već neko vreme ne brani za "orliće" zbog ranije nediscipline.

Od standardnijih igrača nedostaje Miladin Stevanović koji je teže povređen.

U timu koji je Đorović izabrao mesta je bilo i za igrače s malom minutažom u klubovima prethodne sezone pošto su imali doprinos u kvalifikacijama, kao što su Adžić (Anderleht) i Lutovac (Rad), dok je na spisku i mladi napadač Dejan Joveljić (Crvena zvezda).

Talentovani "špic" je eksplodirao prošle sezone i postigao 11 golova u svim takmičenjima za šampion Srbije, pa će tako biti konkurencija Ivanu Šaponjiću i Luki Joviću.

Evropsko prvenstvo se igra od 16. do 30. juna u Italiji i San Marinu, a Srbija igra u grupi "B" sa Nemačkom, Austrijom i Danskom.

Srbija u skoro pa najjačem sastavu na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Selektor Goran Đorović objavio je danas konačan spisak igrača na kome se našao i kvintet igrača koji se već ustalio u A reprezentaciji Srbije, pa će u Trstu, a videćemo za dalje, igrati i Nikola Milenković, Luka Jović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Saša Lukić.

Na spisku nema Marka Grujića, učesnika prethodnog Mundijala u Rusiji, kao i mnogih igrača koji su u odsustvu sveže promovisanih A reprezentativaca bili redovni na spiskovima pred kraj evropskih kvalifikacija. Da pobrojimo samo neke koji su otpali: Nemanja Ćalasan,  Dušan Vlahović,  Filip Stuparević, Petar Mićin, Nemanja Mihajlović, Luka Ilić... Međutim, niko od njih u kvalifikacijama nije odigrao više od tri utakmice - toliko je od onih koji nedostaju sakupio samo Aleksandar Mesarović - pa možemo da kažemo da je ovo otprilike ono što je Đorović najviše i forsirao.

Izuzev naravno desnog beka Čukaričkog Miladina Stevanovića, koji je doživeo tešku povredu kolena zbog koje neće moći da igra. Sličan problem imao je golman Atalante Boris Radunović, ali je on svoje bolovanje odležao od novembra do danas, pa će rovit na Euro. Uostalom, Radunović je branio je gol Srbije na devet od 10 kvalifikacionih utakmica. Nisu se istina protekle sezone naigrali ni Luka Adžić i Ivan Šaponjić, bar ne u prvim timovima Anderlehta, odnosno Benfike, ali i oni su u kvalifikacijama bili među igračima sa značajnijom minutažom u Đorovićevoj selekciji. Kao i Nemanja Radonjić uostalom dok nije prekomandovan u seniorsku reprezentaciju.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo se igra od 16. do 30. juna u Italiji i San Marinu, a Srbija će igrati u Grupi B u Trstu sa Nemačkom, Austrijom i Danskom. U polufinale i na Olimpijske igre 2020. idu pobednici sve tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija.

TIM SRBIJE ZA EURO

Golmani: Boris Radunović (Kremoneze/Atalanta), Dragan Rosić (Mladost), Miloš Ostojić (Spartak)

Odbrambeni fudbaleri: Miroslav Bogosavac (Čukarički), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Milan Gajić (Crvena zvezda),Vukašin Jovanović (Bordo), Srđan Babić (Crvena zvezda), Nikola Milenković (Fjorentina), Svetozar Marković (Partizan)

Vezni red: Uroš Račić (Valensija), Erhan Mašović (Trenčin/Klub Briž), Danilo Pantić (Partizan), Saša Lukić (Torino), Luka Adžić (Anderleht), Nemanja Radonjić (Olimpik Marselj), Lazar Ranđelović (Radnički Niš/Olimpijakos), Andrija Živković (Benfika), Igor Zlatanović (Radnik), Aleksandar Lutovac (Rad)

Napadači: Luka Jović (Ajntraht), Ivan Šaponjić (Benfika), Dejan Joveljić (Crvena zvezda)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar