Марота и Паратићи спремају земљотрес!

Директна трампа Икарди - Дибала! Клубови се враћају за преговарачки сто, све би могло да буде договорено до почетка прелазног рока 1. јула.

Фудбал 01.06.2019 | 22:50
Марота и Паратићи спремају земљотрес!
Мауро Икарди и Пауло Дибала. Двојица Аргентинаца италијанских корена, рођени 1993. године, већ неко време живе у својеврсној симбиози – у свакодневном животу и насловницама спортске штампе.

Упркос тржишној вредности и потенцијалу, ни један, ни други нису сигурни да ли ће наредну сезону дочекати у актуелним клубовима. Ванда Нара упорно тврди да Мауро Икарди није на продају и да ће у Интеру после одласка Лучана Спалетија остати макар још годину дана, Пауло Дибала је због стриктне тренерске филозофије Макса Алегрија дуго изгубљен између позиција, а питање је да ли ће се шта и колико променити, ма ко да замени трофејног Италијана.

Због тога се из редакције листа Газета дело Спорт у Милану раширио глас о фудбалском земљотресу и трампи године у Европи – Мауро Икарди и Пауло Дибала. Глава за главу! Није ово први пут да се помиње оваква могућност, пошто је и прошлог лета кружила прича о истом послу, али сада су директори два клуба, Бепе Марота и Фабио Паратићи спремни да седну за преговарачки сто и озбиљно поразговарају о проблему с заједничким интересом.

Јувентус о Икардију размишља дуго, а с обзиром на његову тренутну ситуацију, да је ражаловани капитен без праве визије будућности, ово би могла да буде велика шанса за Стару даму. С друге стране, Интеру се допада идеја да ангажује Дибалу из простог разлога што се уклапа у Контеов систем.

Прелазни рок још није почео и до отварања летње пијаце остало је још равно месец дана, а месец јун могао би да буде преломни у овим преговорима. Икардијева цена драстично је пала током последњих месеци због тога што готово да није ни играо, односно више је времена провео на трибинама и клупи, него на терену, док је Дибала у небраном грожђу. Јувентус би продајом свог Аргентинца могла да намири одређене рачуне и вероватно добила новац за куповину Сергеја Милинковић Савића, о чему се опет доста прича у последње време. Подсетимо, Бајерн је недавно доставио званичну понуду на 80.000.000 евра за Дибалу, али Јувентус тражи округло 100.000.000 евра.

Икардијева плата у овом тренутку износи 4.500.000, Дибалина око 7.000.000 евра. Донедавни капитен Неразура жели дупло више, док вихорни офанзивац Јувентуса може да рачуна од Интера исту, ако не и већу суму новца за плату.

Теоретски, препрека не би требало да буде на плану реализације трансфера. Оно око чега би клубови требало да се договоре јесте фиктивни износ обештећења за оба посла, уз још неколико кључних детаља, као и да играчи постигну договоре с клубовима. С обзиром на дугогодишње ривалство два клуба, треба припремити и терен за навијаче и њихово евентуално незадовољство, мада ће доста тога зависити од тога кога ће Јувентус поставити за новог тренера.

Конте се већ припрема за живот без Икардија и спрема долазак Едина Џека као резервне опције за првог нападача. Дибала то, реално, не може да буде, док би у случају трампе Интер остао без материјалних средстава да ангажује и Ромелуа Лукакуа. Јувентус би добио ТОП нападача којим би затворио ову позицију бар за наредних пет година.

Све је спремно за велики земљотрес на Чизми, питање је само да ли ће се стварно и догодити...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар