Marota i Paratići spremaju zemljotres!

Direktna trampa Ikardi - Dibala! Klubovi se vraćaju za pregovarački sto, sve bi moglo da bude dogovoreno do početka prelaznog roka 1. jula.

Fudbal 01.06.2019 | 22:50
Marota i Paratići spremaju zemljotres!
Mauro Ikardi i Paulo Dibala. Dvojica Argentinaca italijanskih korena, rođeni 1993. godine, već neko vreme žive u svojevrsnoj simbiozi – u svakodnevnom životu i naslovnicama sportske štampe.

Uprkos tržišnoj vrednosti i potencijalu, ni jedan, ni drugi nisu sigurni da li će narednu sezonu dočekati u aktuelnim klubovima. Vanda Nara uporno tvrdi da Mauro Ikardi nije na prodaju i da će u Interu posle odlaska Lučana Spaletija ostati makar još godinu dana, Paulo Dibala je zbog striktne trenerske filozofije Maksa Alegrija dugo izgubljen između pozicija, a pitanje je da li će se šta i koliko promeniti, ma ko da zameni trofejnog Italijana.

Zbog toga se iz redakcije lista Gazeta delo Sport u Milanu raširio glas o fudbalskom zemljotresu i trampi godine u Evropi – Mauro Ikardi i Paulo Dibala. Glava za glavu! Nije ovo prvi put da se pominje ovakva mogućnost, pošto je i prošlog leta kružila priča o istom poslu, ali sada su direktori dva kluba, Bepe Marota i Fabio Paratići spremni da sednu za pregovarački sto i ozbiljno porazgovaraju o problemu s zajedničkim interesom.

Juventus o Ikardiju razmišlja dugo, a s obzirom na njegovu trenutnu situaciju, da je ražalovani kapiten bez prave vizije budućnosti, ovo bi mogla da bude velika šansa za Staru damu. S druge strane, Interu se dopada ideja da angažuje Dibalu iz prostog razloga što se uklapa u Konteov sistem.

Prelazni rok još nije počeo i do otvaranja letnje pijace ostalo je još ravno mesec dana, a mesec jun mogao bi da bude prelomni u ovim pregovorima. Ikardijeva cena drastično je pala tokom poslednjih meseci zbog toga što gotovo da nije ni igrao, odnosno više je vremena proveo na tribinama i klupi, nego na terenu, dok je Dibala u nebranom grožđu. Juventus bi prodajom svog Argentinca mogla da namiri određene račune i verovatno dobila novac za kupovinu Sergeja Milinković Savića, o čemu se opet dosta priča u poslednje vreme. Podsetimo, Bajern je nedavno dostavio zvaničnu ponudu na 80.000.000 evra za Dibalu, ali Juventus traži okruglo 100.000.000 evra.

Ikardijeva plata u ovom trenutku iznosi 4.500.000, Dibalina oko 7.000.000 evra. Donedavni kapiten Nerazura želi duplo više, dok vihorni ofanzivac Juventusa može da računa od Intera istu, ako ne i veću sumu novca za platu.

Teoretski, prepreka ne bi trebalo da bude na planu realizacije transfera. Ono oko čega bi klubovi trebalo da se dogovore jeste fiktivni iznos obeštećenja za oba posla, uz još nekoliko ključnih detalja, kao i da igrači postignu dogovore s klubovima. S obzirom na dugogodišnje rivalstvo dva kluba, treba pripremiti i teren za navijače i njihovo eventualno nezadovoljstvo, mada će dosta toga zavisiti od toga koga će Juventus postaviti za novog trenera.

Konte se već priprema za život bez Ikardija i sprema dolazak Edina Džeka kao rezervne opcije za prvog napadača. Dibala to, realno, ne može da bude, dok bi u slučaju trampe Inter ostao bez materijalnih sredstava da angažuje i Romelua Lukakua. Juventus bi dobio TOP napadača kojim bi zatvorio ovu poziciju bar za narednih pet godina.

Sve je spremno za veliki zemljotres na Čizmi, pitanje je samo da li će se stvarno i dogoditi...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters, Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar