Туга: Погинуо Хозе Антонио Рејес!

Шпански ветеран у суботу је изгубио живот у саобраћајној несрећи.

Фудбал 01.06.2019 | 14:04
Туга: Погинуо Хозе Антонио Рејес!
Некадашњи репрезентативац Шпаније Хозе Антонио Рејес овог јутра је погинуо у саобраћајној несрећи у свом родном месту, Утрери, недалеко од Севиље.

Тужну вест потврдио је његов матични клуб, за чији први тим је дебитовао са само 16 година.

Рејес је изгубио живот тачно три месеца пре свог 36. рођендана.

Поникао је у Севиљи, Арсен Венгер га је 2004. године довео у Арсенал, а наступао је још за Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Бенфику, пре него што се 2012. вратио у Севиљу, где је допринео освајању Лиге Европе три године заредом (2014, 2015, 2016).

Последња сезона у Примери била му је 2016/17, у дресу Еспањола, одакле је прешао у Кордобу, па се кратко опробао и у кинеском фудбалу. Пролећни део тек завршене сезоне провео је у друголигашу Екстремадури, којој је помогао да избори опстанак.

За "А" селекцију Шпаније одиграо је 21 меч, а поред чак пет тријумфа у Лиги Европе - три са Севиљом и два са Атлетиком - имао је по једну титулу првака Енглеске и Шпаније (са Реалом), један европски Суперкуп (са Атлетиком) и један ФА куп.

Постоје вести које вас једноставно затекну, а таква данас стиже из Шпаније. Хозе Антонио Рејес је погинуо у саобраћајној незгоди која се догодила у Утери, његовом родном граду. Објавила је Марка, Ас,  као и фудбалски клуб Севиља на свом званичном Твитер налогу. Нека почива у миру...

Рејес је погинуо у саобраћајној незгоди у 35. години живота као играч Екстрамадуре. Разлози незгоде нису познати.

Био је најмлађи играч који је дебитовао за Севиљу, са 16 година. У сезони 2003/2004 је прешао у Арсенал за 30.000.000 евра. Освојио је као играч Арсенала Премијер лигу, Комјунити Шилд и ФА Куп. 

Поникао је у Севиљи, играо је још за Арсенал, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Бенфику, Еспањол, Кордобу, Ксињианг и Есктрамадуру. Наступао је за све млађе категорије репрезентације Шпаније за коју је одиграо и 21 меч у А тиму. У каријери је освојио две титуле у Лиги Европе, а био је и вицешампион Европе у сезони 2005/2006 играјући за Арсенал.

Јавио се и Еспањол и на свом Твитер налогу саопштио саучешће Рејесовој породици.

Тужан дан за фудбал.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар