Tuga: Poginuo Hoze Antonio Rejes!

Španski veteran u subotu je izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Fudbal 01.06.2019 | 14:04
Tuga: Poginuo Hoze Antonio Rejes!
Nekadašnji reprezentativac Španije Hoze Antonio Rejes ovog jutra je poginuo u saobraćajnoj nesreći u svom rodnom mestu, Utreri, nedaleko od Sevilje.

Tužnu vest potvrdio je njegov matični klub, za čiji prvi tim je debitovao sa samo 16 godina.

Rejes je izgubio život tačno tri meseca pre svog 36. rođendana.

Ponikao je u Sevilji, Arsen Venger ga je 2004. godine doveo u Arsenal, a nastupao je još za Real Madrid, Atletiko Madrid i Benfiku, pre nego što se 2012. vratio u Sevilju, gde je doprineo osvajanju Lige Evrope tri godine zaredom (2014, 2015, 2016).

Poslednja sezona u Primeri bila mu je 2016/17, u dresu Espanjola, odakle je prešao u Kordobu, pa se kratko oprobao i u kineskom fudbalu. Prolećni deo tek završene sezone proveo je u drugoligašu Ekstremaduri, kojoj je pomogao da izbori opstanak.

Za "A" selekciju Španije odigrao je 21 meč, a pored čak pet trijumfa u Ligi Evrope - tri sa Seviljom i dva sa Atletikom - imao je po jednu titulu prvaka Engleske i Španije (sa Realom), jedan evropski Superkup (sa Atletikom) i jedan FA kup.

Postoje vesti koje vas jednostavno zateknu, a takva danas stiže iz Španije. Hoze Antonio Rejes je poginuo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Uteri, njegovom rodnom gradu. Objavila je Marka, As,  kao i fudbalski klub Sevilja na svom zvaničnom Tviter nalogu. Neka počiva u miru...

Rejes je poginuo u saobraćajnoj nezgodi u 35. godini života kao igrač Ekstramadure. Razlozi nezgode nisu poznati.

Bio je najmlađi igrač koji je debitovao za Sevilju, sa 16 godina. U sezoni 2003/2004 je prešao u Arsenal za 30.000.000 evra. Osvojio je kao igrač Arsenala Premijer ligu, Komjuniti Šild i FA Kup. 

Ponikao je u Sevilji, igrao je još za Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Benfiku, Espanjol, Kordobu, Ksinjiang i Esktramaduru. Nastupao je za sve mlađe kategorije reprezentacije Španije za koju je odigrao i 21 meč u A timu. U karijeri je osvojio dve titule u Ligi Evrope, a bio je i vicešampion Evrope u sezoni 2005/2006 igrajući za Arsenal.

Javio se i Espanjol i na svom Tviter nalogu saopštio saučešće Rejesovoj porodici.

Tužan dan za fudbal.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar