Џеко и Коларов у пакету стижу у Интер?!

Капитени селеција Босне и Херцеговине и Србије, Един Џеко и Александар Коларов, од наредне сезоне би могли остати заједно и то у дресу миланског Интера.  Балкански пакет стиже у Интер: После Џека, Конте жели и Коларова! Српски леви бек се идеално уклапа у концепцију новог тренера нероазура.

Фудбал 01.06.2019 | 12:48
Џеко и Коларов у пакету стижу у Интер?!
Италијански медији преносе да је центарфор Роме Един Џеко договорио све услове око преласка у Интер и да је преостало још да се клубови договоре око висине обештећења. У питању је сума између 12 и 20 милиона евра, а Един би требао да стави параф до 30. јуна на трогодишњи уговор са "нероазурима".

Али, како ствари стоје, на "Меацу" неће преселити сам већ у друштву великог пријатеља из Србије, Александра Коларова, с којим је заједно играо и у Роми, али и Манчестер ситију.

Према тврдњама "Коријере дело Спорта", коју преносе тамошњи медији, капитен "орлова" је, осим Џека, такође велика жеља новог тренера Интера, Антонија Контеа.

Италијански лист наводи да српски дефанзивац би могао да буде опција по лијевој страни уколико "аминује" директорски двојац Ђузепе Марота и Пјеро Осилио, али његов евентуални долазак из Рима не би значио и одлазак Ивана Перишића, јер хрватског репрезентативца Конте планира да користи више у средини у његовој 3-5-2 тактици.

Нешто слично улози коју је имао Самјуел Ето у вријеме док је под вођством Жозеа Муриња Интер освојио "триплету" 2010. године.

Велики су пријатељи Александар Коларов и Един Џеко, играли су заједно у Манчестер ситију, па у Роми, а како ствари стоје, лако би могли путеви да им се споје и у Интеру. Испада да тамо где је један, стиже убрзо и други.

Нови тренер Интера Антонио Конте тражи од челника клуба да после Едина Џека у клуб доведу и Александра Коларова, пише Газета дело спорт. Наводно, новом шефу струке нероазура се допадају искуство и свестраност на терену српског левог бека, који је ове сезоне био један од најбољих стрелаца Роме са девет голова у првенству и Купу.

Коларов би могао да игра левог бека и у формацији са четворицом позади, али и крилног бека који покрива целу страну када тим игра са тројицом у последњој линији, а Контеу је потребан управо такав играч.

Интер и Рома имају добру пословну сарадњу у последње време, Раџа Најнголан је пре годину дана отишао из Рима у Милано, а у обрнтом смеру Николо Заниоло. Сада ће и Един Џеко обући црно-плави дрес, а Италијани верују да ни за Александра Коларова неће бити проблем, поготово што није у љубави са навијачима Вучице.

Играо је Коларов у Италији за Лацио и Рому. Ако потпише за Интер имаће сличан пут као Синиша Михајловић, који је такође играо за та три клуба, уз још и Сампдорију.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар