Džeko i Kolarov u paketu stižu u Inter?!

Kapiteni selecija Bosne i Hercegovine i Srbije, Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, od naredne sezone bi mogli ostati zajedno i to u dresu milanskog Intera.  Balkanski paket stiže u Inter: Posle Džeka, Konte želi i Kolarova! Srpski levi bek se idealno uklapa u koncepciju novog trenera neroazura.

Fudbal 01.06.2019 | 12:48
Džeko i Kolarov u paketu stižu u Inter?!
Italijanski mediji prenose da je centarfor Rome Edin Džeko dogovorio sve uslove oko prelaska u Inter i da je preostalo još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja. U pitanju je suma između 12 i 20 miliona evra, a Edin bi trebao da stavi paraf do 30. juna na trogodišnji ugovor sa "neroazurima".

Ali, kako stvari stoje, na "Meacu" neće preseliti sam već u društvu velikog prijatelja iz Srbije, Aleksandra Kolarova, s kojim je zajedno igrao i u Romi, ali i Mančester sitiju.

Prema tvrdnjama "Korijere delo Sporta", koju prenose tamošnji mediji, kapiten "orlova" je, osim Džeka, takođe velika želja novog trenera Intera, Antonija Kontea.

Italijanski list navodi da srpski defanzivac bi mogao da bude opcija po lijevoj strani ukoliko "aminuje" direktorski dvojac Đuzepe Marota i Pjero Osilio, ali njegov eventualni dolazak iz Rima ne bi značio i odlazak Ivana Perišića, jer hrvatskog reprezentativca Konte planira da koristi više u sredini u njegovoj 3-5-2 taktici.

Nešto slično ulozi koju je imao Samjuel Eto u vrijeme dok je pod vođstvom Žozea Murinja Inter osvojio "tripletu" 2010. godine.

Veliki su prijatelji Aleksandar Kolarov i Edin Džeko, igrali su zajedno u Mančester sitiju, pa u Romi, a kako stvari stoje, lako bi mogli putevi da im se spoje i u Interu. Ispada da tamo gde je jedan, stiže ubrzo i drugi.

Novi trener Intera Antonio Konte traži od čelnika kluba da posle Edina Džeka u klub dovedu i Aleksandra Kolarova, piše Gazeta delo sport. Navodno, novom šefu struke neroazura se dopadaju iskustvo i svestranost na terenu srpskog levog beka, koji je ove sezone bio jedan od najboljih strelaca Rome sa devet golova u prvenstvu i Kupu.

Kolarov bi mogao da igra levog beka i u formaciji sa četvoricom pozadi, ali i krilnog beka koji pokriva celu stranu kada tim igra sa trojicom u poslednjoj liniji, a Konteu je potreban upravo takav igrač.

Inter i Roma imaju dobru poslovnu saradnju u poslednje vreme, Radža Najngolan je pre godinu dana otišao iz Rima u Milano, a u obrntom smeru Nikolo Zaniolo. Sada će i Edin Džeko obući crno-plavi dres, a Italijani veruju da ni za Aleksandra Kolarova neće biti problem, pogotovo što nije u ljubavi sa navijačima Vučice.

Igrao je Kolarov u Italiji za Lacio i Romu. Ako potpiše za Inter imaće sličan put kao Siniša Mihajlović, koji je takođe igrao za ta tri kluba, uz još i Sampdoriju.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar