Покетино пред финале ЛШ...

Морамо да будемо као деца када се играју, не да размишљамо о милијарду људи. . .  “Постоји та фина линија између онога што смо показали против Манчестер Ситија и Ајакса, нисмо најбољи на свету зато што смо добили те утакмице, нити бисмо били најгори да смо изгубили. Углавном су те 'фине линије' важне. Показали смо да можемо да успемо ако радимо довољно јако“.

Фудбал 31.05.2019 | 21:09
Покетино пред финале ЛШ...
Још само једна утакмица остала је до званичног краја сезоне, а управо она је најважнија и у њу стаје све оно за шта се мукотрпно радило десет месеци. У финалу Лиге шампиона Тотенхем или Ливерпул окитиће се европском круном и на најлепши начин завршити бајковити пут испуњен бројним изазовима. 

Јирген Клоп верује да није малерозан човек, упркос томе што има шест пораза у финалима, док Маурисио Покетино ни не размишља о неуспеху. 

“Пут до финала био је невероватан. Такав фокус и концентрација... Зато је право уживање водити ове момке. Јако сам поносан на њих. Били су невероватни, потпуно отворени за рад и прихватили су од самог почетка све што смо замислили. И те како смо спремни за меч, момци ће бити спремни да трче, да се такмиче и уживају у фудбалу“, не крије Покетино и додаје:

“Када већ дођеш до финала, логично је и да га освојиш. Поштујемо ривала, Ливерпук је велики клуб, уз Манчестер Сити је најбољи у Енглеској. И прошле сезоне су били у финалу Лиге шампиона и то све заслугом Јиргена Клопа. Клуб с невероватним играчима, што се и види“.

Да ли у глави већ имате тим који ће у суботу истрчати на терен и да ли ће Хари Кејн играти од првог минута?

“Рекао сам то већ и раније, не знам, нити то играчи знају. То ћу одлучити после тренинга“, каже Покетино,

О могућности да Кејн заигра од првог минута није желео превише, али је зато био врло јасно:

“Тешка је ова ситуација, јер можеш сада да имаш једну идеју, а онда да донесеш потпуно другу одлуку сутра. Важно је да смо ми прикупили све информације и сада ћемо покушати да их искористимо како бисмо победили. Најболније је то што од првог минута можеш да користиш само једанаест играча. Знам да ће цео тим бити на загревању пре почетка утакмице. Морамо да покажемо колико смо моћни. У суботу ће се видети зашто је фудбал колективни спорт, зашто ће енергија играча с клупе бити најважнија и одлучујућа. Али, морамо да поштујемо све играче који ће бити на терену од првог минута“.

Шта видите као кључну ствар у утакмици која предстоји?

“Најважније је поставити одређени стандард и користити га не само у овом, већ и у свим финалима која буду долазила. У суботу ће јако важно бити да будемо спремни. Имаћемо прилику да изнесемо велики, емотивни говор. Тешко је јер ће сви гледати у њих и чекати њихову реакцију. Зато морамо да играмо слободно, као када се деца играју напољу слободно, а не да мислимо о милијарду људи који ће гледати утакмицу. Морамо да помогнемо једни другима, да имамо добру комуникацију, то је кључ“.

Покетино је индиректно наговестио како би Тотенхем могао да игра против Ливерпула.

“Постоји та фина линија између онога што смо показали против Манчестер Ситија и Ајакса, нисмо најбољи на свету зато што смо добили те утакмице, нити бисмо били најгори да смо изгубили. Углавном су те 'фине линије' важне. Показали смо да можемо да успемо ако радимо довољно јако“.

Аргентинац је бираним речима говорио о Јиргену Клопу.

“Верујем да је посебан осећај када си у годину дана два пута на истом месту. Зато се дивим Јиргену много. Он је јако добар пример за многе. Можда није имао довољно среће претходних година, али ово му је треће финале с Ливерпулом, а најтеже је доћи до финалног меча. Понекад је универзум с тобом, понекад није. Сви ми желимо да победимо и верујемо да је пут кроз Лигу шампиона најважнија и најтежа ствар на свету“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар