Poketino pred finale LŠ...

Moramo da budemo kao deca kada se igraju, ne da razmišljamo o milijardu ljudi. . .  “Postoji ta fina linija između onoga što smo pokazali protiv Mančester Sitija i Ajaksa, nismo najbolji na svetu zato što smo dobili te utakmice, niti bismo bili najgori da smo izgubili. Uglavnom su te 'fine linije' važne. Pokazali smo da možemo da uspemo ako radimo dovoljno jako“.

Fudbal 31.05.2019 | 21:09
Poketino pred finale LŠ...
Još samo jedna utakmica ostala je do zvaničnog kraja sezone, a upravo ona je najvažnija i u nju staje sve ono za šta se mukotrpno radilo deset meseci. U finalu Lige šampiona Totenhem ili Liverpul okitiće se evropskom krunom i na najlepši način završiti bajkoviti put ispunjen brojnim izazovima. 

Jirgen Klop veruje da nije malerozan čovek, uprkos tome što ima šest poraza u finalima, dok Maurisio Poketino ni ne razmišlja o neuspehu. 

“Put do finala bio je neverovatan. Takav fokus i koncentracija... Zato je pravo uživanje voditi ove momke. Jako sam ponosan na njih. Bili su neverovatni, potpuno otvoreni za rad i prihvatili su od samog početka sve što smo zamislili. I te kako smo spremni za meč, momci će biti spremni da trče, da se takmiče i uživaju u fudbalu“, ne krije Poketino i dodaje:

“Kada već dođeš do finala, logično je i da ga osvojiš. Poštujemo rivala, Liverpuk je veliki klub, uz Mančester Siti je najbolji u Engleskoj. I prošle sezone su bili u finalu Lige šampiona i to sve zaslugom Jirgena Klopa. Klub s neverovatnim igračima, što se i vidi“.

Da li u glavi već imate tim koji će u subotu istrčati na teren i da li će Hari Kejn igrati od prvog minuta?

“Rekao sam to već i ranije, ne znam, niti to igrači znaju. To ću odlučiti posle treninga“, kaže Poketino,

O mogućnosti da Kejn zaigra od prvog minuta nije želeo previše, ali je zato bio vrlo jasno:

“Teška je ova situacija, jer možeš sada da imaš jednu ideju, a onda da doneseš potpuno drugu odluku sutra. Važno je da smo mi prikupili sve informacije i sada ćemo pokušati da ih iskoristimo kako bismo pobedili. Najbolnije je to što od prvog minuta možeš da koristiš samo jedanaest igrača. Znam da će ceo tim biti na zagrevanju pre početka utakmice. Moramo da pokažemo koliko smo moćni. U subotu će se videti zašto je fudbal kolektivni sport, zašto će energija igrača s klupe biti najvažnija i odlučujuća. Ali, moramo da poštujemo sve igrače koji će biti na terenu od prvog minuta“.

Šta vidite kao ključnu stvar u utakmici koja predstoji?

“Najvažnije je postaviti određeni standard i koristiti ga ne samo u ovom, već i u svim finalima koja budu dolazila. U subotu će jako važno biti da budemo spremni. Imaćemo priliku da iznesemo veliki, emotivni govor. Teško je jer će svi gledati u njih i čekati njihovu reakciju. Zato moramo da igramo slobodno, kao kada se deca igraju napolju slobodno, a ne da mislimo o milijardu ljudi koji će gledati utakmicu. Moramo da pomognemo jedni drugima, da imamo dobru komunikaciju, to je ključ“.

Poketino je indirektno nagovestio kako bi Totenhem mogao da igra protiv Liverpula.

“Postoji ta fina linija između onoga što smo pokazali protiv Mančester Sitija i Ajaksa, nismo najbolji na svetu zato što smo dobili te utakmice, niti bismo bili najgori da smo izgubili. Uglavnom su te 'fine linije' važne. Pokazali smo da možemo da uspemo ako radimo dovoljno jako“.

Argentinac je biranim rečima govorio o Jirgenu Klopu.

“Verujem da je poseban osećaj kada si u godinu dana dva puta na istom mestu. Zato se divim Jirgenu mnogo. On je jako dobar primer za mnoge. Možda nije imao dovoljno sreće prethodnih godina, ali ovo mu je treće finale s Liverpulom, a najteže je doći do finalnog meča. Ponekad je univerzum s tobom, ponekad nije. Svi mi želimo da pobedimo i verujemo da je put kroz Ligu šampiona najvažnija i najteža stvar na svetu“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar