Олимпијакос жели да врати Теодосића!

Клуб из Пиреја разматра још две бомбастичне опције. . .

Кошарка 01.06.2019 | 09:19
Олимпијакос жели да врати Теодосића!
Ефес, Макаби, ЦСКА, Виртус... Листа кандидата за потпис Милоша Теодосића из месеца у месец све је дужа, а од данас четири европска великана добила су озбиљну конкуренцију у - Олимпијакосу!

Према сазнањима навијачког портала Гаврос, иначе уско повезаног са Олимпијакосом, пирејски гигант озбиљно је заинтересован да током лета врати капитена српске репрезентације у своје редове! Упркос томе што се сезона ни по којем основу није завршила добро, па и причама о тешкој финансијској ситуацији у клубу узрокованој наводним проблемима породице Ангелопулос с руковођењем личног бизниса, управо власници пирејских црвено-белих покренули су иницијативу да врате Милоша Теодосића!

Олимпијакос би ускоро требало да ступи у контакт с српским плејмејкером како би покушали да склопе договор, а оно што је најповољнија околност у овој причи јесте да је Теодосић слободан играч. Наводно, клуб види Теодосића као лидера новог тима Олимпијакоса, а чак постоје и тврдње да и с Милошеве стране постоји одређено интересовање да се врати у Пиреј због емоција које га вежу за град и клуб. Такође, поменути извор тврди да Теодосићу у овом тренутку финансије нису на првом месту, већ да буде што ближи породици, која је недавно добила принову. С обзиром да одавно постоји директна авионска линија између Београда и Атине, трансфер би и те како имао смисла из тог угла...

Подсетимо, Виртус Александра Ђорђевића се последњих недеља најчешће доводи у контекст с српским капитеном, а некадашњи шампион Европе наводно је Теодосићу већ понудио двогодишњи уговор вредан 2.300.000 евра.

Поред Теодосића, Олимпијакос такође озбиљно мотри и на још двојицу бивших играча – Кајла Хајнса и Костаса Слукаса! Хајнс, Слукас и Теодосић су својевремено заједно делили свлачионицу Олимпијакоса, с тим што се једино Србин није окитио европском круном с црвено-белима. Теодосић је клуб напустио лета 2011, годину пре него што је Олимпијакос двапут заредом био на крову Европе.

Оно што је најважније у овој причи – Хајнс и Слукас су такође слободни у избору нове средине пошто им истичу уговори с ЦСКА, односно Фенербахчеом, мада постоје приче да Грк с турским гигантом има опцију на аутоматски продужетак сарадње на још годину дана. Додуше, из Каталоније стижу гласине да Слукаса најозбиљније жели Светислав Пешић у Барселони. Што се Хајнса тиче, ситуација је и даље врло замршена због неизвесне будућности клуба. Наиме, после освајања Евролиге први човек Армејаца Андреј Ватутин најавио је да би могао да оде из клуба, а с њим и Димитрис Итудис, као и сви најважнији играчи – Де Коло, Хајнс, Хантер, Хигинс, Клајбурн, којима такође истичу уговори.

Нема дилеме, очекује нас врело лето на кошаркашкој трансфер пијаци. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар