Olimpijakos želi da vrati Teodosića!

Klub iz Pireja razmatra još dve bombastične opcije. . .

Košarka 01.06.2019 | 09:19
Olimpijakos želi da vrati Teodosića!
Efes, Makabi, CSKA, Virtus... Lista kandidata za potpis Miloša Teodosića iz meseca u mesec sve je duža, a od danas četiri evropska velikana dobila su ozbiljnu konkurenciju u - Olimpijakosu!

Prema saznanjima navijačkog portala Gavros, inače usko povezanog sa Olimpijakosom, pirejski gigant ozbiljno je zainteresovan da tokom leta vrati kapitena srpske reprezentacije u svoje redove! Uprkos tome što se sezona ni po kojem osnovu nije završila dobro, pa i pričama o teškoj finansijskoj situaciji u klubu uzrokovanoj navodnim problemima porodice Angelopulos s rukovođenjem ličnog biznisa, upravo vlasnici pirejskih crveno-belih pokrenuli su inicijativu da vrate Miloša Teodosića!

Olimpijakos bi uskoro trebalo da stupi u kontakt s srpskim plejmejkerom kako bi pokušali da sklope dogovor, a ono što je najpovoljnija okolnost u ovoj priči jeste da je Teodosić slobodan igrač. Navodno, klub vidi Teodosića kao lidera novog tima Olimpijakosa, a čak postoje i tvrdnje da i s Miloševe strane postoji određeno interesovanje da se vrati u Pirej zbog emocija koje ga vežu za grad i klub. Takođe, pomenuti izvor tvrdi da Teodosiću u ovom trenutku finansije nisu na prvom mestu, već da bude što bliži porodici, koja je nedavno dobila prinovu. S obzirom da odavno postoji direktna avionska linija između Beograda i Atine, transfer bi i te kako imao smisla iz tog ugla...

Podsetimo, Virtus Aleksandra Đorđevića se poslednjih nedelja najčešće dovodi u kontekst s srpskim kapitenom, a nekadašnji šampion Evrope navodno je Teodosiću već ponudio dvogodišnji ugovor vredan 2.300.000 evra.

Pored Teodosića, Olimpijakos takođe ozbiljno motri i na još dvojicu bivših igrača – Kajla Hajnsa i Kostasa Slukasa! Hajns, Slukas i Teodosić su svojevremeno zajedno delili svlačionicu Olimpijakosa, s tim što se jedino Srbin nije okitio evropskom krunom s crveno-belima. Teodosić je klub napustio leta 2011, godinu pre nego što je Olimpijakos dvaput zaredom bio na krovu Evrope.

Ono što je najvažnije u ovoj priči – Hajns i Slukas su takođe slobodni u izboru nove sredine pošto im ističu ugovori s CSKA, odnosno Fenerbahčeom, mada postoje priče da Grk s turskim gigantom ima opciju na automatski produžetak saradnje na još godinu dana. Doduše, iz Katalonije stižu glasine da Slukasa najozbiljnije želi Svetislav Pešić u Barseloni. Što se Hajnsa tiče, situacija je i dalje vrlo zamršena zbog neizvesne budućnosti kluba. Naime, posle osvajanja Evrolige prvi čovek Armejaca Andrej Vatutin najavio je da bi mogao da ode iz kluba, a s njim i Dimitris Itudis, kao i svi najvažniji igrači – De Kolo, Hajns, Hanter, Higins, Klajburn, kojima takođe ističu ugovori.

Nema dileme, očekuje nas vrelo leto na košarkaškoj transfer pijaci. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar