Пирлов генијални интервју...

Проблем Челсија нису тренери, него руководиоци! Мене нису хтели јер сам био „матор“! Бивши ас Милана и Јувентуса о Сарију, Контеу, Роналду, Де Јонгу. . .

Фудбал 31.05.2019 | 23:45
Пирлов генијални интервју...
Некад је делио лопте, сад дели лекције. Свака има смисао. Као што је бубамара обично завршавала тамо где је желео – у ногама сиаграча или у мрежи, тако и речи Андрее Пирла путују ових дана и вероватно ће стићи до Стамфорд бриџа, где би неко требало да се замисли над политиком одабира играча, јер је својевремено проценио да је такав ас за премијерлигашки фудбал – матор!?

Не делује бивши италијански репрезентативац као злопамтило, мада би могао да стане на жуљ управи Плаваца због пропуштене шансе из лета 2011, кад је имао „тек“ 31. да га не доведу у Лондон. Уосталом, на бар два места током интервјуа Дејли мејлу некадашњи везиста Милана и Јувентуса је „поткачио“ свежег освајача Лиге Европе.

Но, прво о Маурицију Сарију и његовом успешном окончању сезоне.

„Није му било лако. Потребно је време како би се фудбалери прилагодили његовом систему. Што се мене тиче, одлилчан је стратег, а навијачи би требало да остану мирни, спокојни“, уверава Пирло говорећи о тосканском стратегу.

Много јачи одјек имао је осврт на Саријевог претходника, Антонија Контеа, с којим је сарађивао у Торину и репрезентацији.

„По мојој оцени, најбољи тренер с којим сам сарађивао током каријере је Антонио Конте. Одличан је посао одрадио у Челсију, освојио Премијер лигу и ФА куп, а можда је напустио Стамфорд бриџ због проблема са власником клуба. Уосталом, уколико баците поглед на историју Плаваца у последњих десет година, постаће вам јасно да су променили доста тренера. И да проблем није до њих, можда је до клуба“.

Дакле, до Романа Амбрамовића и(ли) његових савертника. Оних који су својевремено проценили да им Андреа није потребан!?

„Док је Карло Анчелоти шефовао у Челсију имао сам могућност да пређем у Лондон, играм Премијер лигу, међутим, у Челсију су тад проценили да сам сувише стар. У 30. години!? Друга шанса за острвски фудбал указала се после позива Манчестер Ситија 2011, али сам тад одабрао да пређем у Јувентус. Било би сјајно искуство да се опробам у Енглеској, али сам исто тако срећан што сам остао у Италији“.

И наосвајао се трофеја. Девет са Миланом и седам са Јувеом. Умори се човек само од игре, камоли притиска таквих величина, па је логично што више није могао да издржи.

„Не недостаје ми терен. У савршеном тренутку сам објавио крај каријере. Уморио сам се од играња, осећао константне болове и осетио сам да је време да прекинем. У овом часу ми не фале утакмице. Лепо ми је кад седим кући. Осим тога, радим као стручни консултант за једну телевизијску станицу, коментаришем мечеве Серије А и Лиге шампиона. Мада, не трошим превише времена на преносе. Више ми прија да проводим време са породицом и пријатељима“.

А кад баци поглед на терен опет види црно-беле на врху. Радује га што су довели једног од најбољих играча света.

„Изненадио сам се кад сам видео да је Јувентус успео у намери да доведе Кристијана Роналда. Важно је то за Калчо. Унапредио је такмичење, други тимови су бољи због доласка Португалца. Важно је његово присуство и за државу Италију. Роналдо је перјаница и његовим путем могла би да крену и нека друга велика имена“.

Чиме се сад бави Андре Пирло?

„Похађам курс за тренера, припрема се за ту улогу. У септембру је последњи семестар, после тога следи полагање за стицање лиценце, а кад то завршим можда ће бити време да се отиснем у тренерске воде“.

За крај, ком фудбалеру предвиђа велику каријеру?

„У овом тренутку је Френки де Јонг, бар из мог угла, најбољи млади везиста света. Одликују га јак карактер, изврсна техника, поседује све што је неопходно да би покрио позицију централног везног. Има визију. Види цео терен, прати кретања свих саиграча“, везе похвале на рачун новог Барселониног првотимца Андреа Пирло.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар