Pirlov genijalni intervju...

Problem Čelsija nisu treneri, nego rukovodioci! Mene nisu hteli jer sam bio „mator“! Bivši as Milana i Juventusa o Sariju, Konteu, Ronaldu, De Jongu. . .

Fudbal 31.05.2019 | 23:45
Pirlov genijalni intervju...
Nekad je delio lopte, sad deli lekcije. Svaka ima smisao. Kao što je bubamara obično završavala tamo gde je želeo – u nogama siagrača ili u mreži, tako i reči Andree Pirla putuju ovih dana i verovatno će stići do Stamford bridža, gde bi neko trebalo da se zamisli nad politikom odabira igrača, jer je svojevremeno procenio da je takav as za premijerligaški fudbal – mator!?

Ne deluje bivši italijanski reprezentativac kao zlopamtilo, mada bi mogao da stane na žulj upravi Plavaca zbog propuštene šanse iz leta 2011, kad je imao „tek“ 31. da ga ne dovedu u London. Uostalom, na bar dva mesta tokom intervjua Dejli mejlu nekadašnji vezista Milana i Juventusa je „potkačio“ svežeg osvajača Lige Evrope.

No, prvo o Mauriciju Sariju i njegovom uspešnom okončanju sezone.

„Nije mu bilo lako. Potrebno je vreme kako bi se fudbaleri prilagodili njegovom sistemu. Što se mene tiče, odlilčan je strateg, a navijači bi trebalo da ostanu mirni, spokojni“, uverava Pirlo govoreći o toskanskom strategu.

Mnogo jači odjek imao je osvrt na Sarijevog prethodnika, Antonija Kontea, s kojim je sarađivao u Torinu i reprezentaciji.

„Po mojoj oceni, najbolji trener s kojim sam sarađivao tokom karijere je Antonio Konte. Odličan je posao odradio u Čelsiju, osvojio Premijer ligu i FA kup, a možda je napustio Stamford bridž zbog problema sa vlasnikom kluba. Uostalom, ukoliko bacite pogled na istoriju Plavaca u poslednjih deset godina, postaće vam jasno da su promenili dosta trenera. I da problem nije do njih, možda je do kluba“.

Dakle, do Romana Ambramovića i(li) njegovih savertnika. Onih koji su svojevremeno procenili da im Andrea nije potreban!?

„Dok je Karlo Ančeloti šefovao u Čelsiju imao sam mogućnost da pređem u London, igram Premijer ligu, međutim, u Čelsiju su tad procenili da sam suviše star. U 30. godini!? Druga šansa za ostrvski fudbal ukazala se posle poziva Mančester Sitija 2011, ali sam tad odabrao da pređem u Juventus. Bilo bi sjajno iskustvo da se oprobam u Engleskoj, ali sam isto tako srećan što sam ostao u Italiji“.

I naosvajao se trofeja. Devet sa Milanom i sedam sa Juveom. Umori se čovek samo od igre, kamoli pritiska takvih veličina, pa je logično što više nije mogao da izdrži.

„Ne nedostaje mi teren. U savršenom trenutku sam objavio kraj karijere. Umorio sam se od igranja, osećao konstantne bolove i osetio sam da je vreme da prekinem. U ovom času mi ne fale utakmice. Lepo mi je kad sedim kući. Osim toga, radim kao stručni konsultant za jednu televizijsku stanicu, komentarišem mečeve Serije A i Lige šampiona. Mada, ne trošim previše vremena na prenose. Više mi prija da provodim vreme sa porodicom i prijateljima“.

A kad baci pogled na teren opet vidi crno-bele na vrhu. Raduje ga što su doveli jednog od najboljih igrača sveta.

„Iznenadio sam se kad sam video da je Juventus uspeo u nameri da dovede Kristijana Ronalda. Važno je to za Kalčo. Unapredio je takmičenje, drugi timovi su bolji zbog dolaska Portugalca. Važno je njegovo prisustvo i za državu Italiju. Ronaldo je perjanica i njegovim putem mogla bi da krenu i neka druga velika imena“.

Čime se sad bavi Andre Pirlo?

„Pohađam kurs za trenera, priprema se za tu ulogu. U septembru je poslednji semestar, posle toga sledi polaganje za sticanje licence, a kad to završim možda će biti vreme da se otisnem u trenerske vode“.

Za kraj, kom fudbaleru predviđa veliku karijeru?

„U ovom trenutku je Frenki de Jong, bar iz mog ugla, najbolji mladi vezista sveta. Odlikuju ga jak karakter, izvrsna tehnika, poseduje sve što je neophodno da bi pokrio poziciju centralnog veznog. Ima viziju. Vidi ceo teren, prati kretanja svih saigrača“, veze pohvale na račun novog Barseloninog prvotimca Andrea Pirlo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar