Потврђено: Цедевита и Олимпија настављају заједно!

Хрватски и словеначки клуб следеће недеље представљају детаље тог партнерства.  Цедевита Љубљана: Фузија с Олимпијом, 1. 500. 000 евра од спонзора, бесплатна дворана. . .  Хрватски портал Германијак открива шта би Цедевита могла да добије могућим пресељењем у словеначку престоницу. . .

Кошарка 31.05.2019 | 22:15
Потврђено: Цедевита и Олимпија настављају заједно!
У четвртак је најављено као ексклузивна информација, а у петак потврђено са званичног места.

КК Цедевита је дан после губитка титуле и прекида петогодишње доминације у Хрватскојпотврдила преговоре са Олимпијом о партнерству, које загребачки медији најављују као спајање у један клуб: Олимпију Цедевиту.

У петак је на адресе редакција у Хрватској и Словенији послат позив на конференцију за новинаре на којој ће бити више речи о том пројекту.

"С весељем можемо потврдити да су у току преговори са словеначкким партнерима у кошаркашком клубу Петрол Олимпија Љубљана. Детаље пројекта ћемо вам представити на конференцији за новинаре заказаној у уторак, 4. јуна, у дворани Стожице у Љубљани, где ће о пројекту говорити председник КК Олимпија Томаж Берлочник и председник КК Цедевита Емил Тедески", пише у саопштењу Цедевите.

Очекивано је да после те конференције буде јасније много појединости - попут недоумице око тога чији ће тај клуб бити представник следеће сезоне - Словеније, која је већ испунила своју квоту од два тима (без елиминисане Олимпије) или Хрватске, чије би место овим потезом било "пресељено" у Љубљану.

У сваком случају, чини се да дефинитивно настаје КК Олимпија Цедевита.

Цедевита Љубљана: Фузија с Олимпијом, 1.500.000 евра од спонзора, бесплатна дворана... Хрватски портал Германијак открива шта би Цедевита могла да добије могућим пресељењем у словеначку престоницу...

После четири године титула се вратиал у Цибонину трофејну халу, а чини се да је са њом и Цедевита нестала као битан фактор из хрватске кошарке. Тамошњи спортски портал Германијак потврдио је писање Спорт клуба да газда Емил Тедески планира да пресели клуб у неки од градова у регији, највероватније Љубљану, мада као опција фигурира и Сарајево.

Германијак ипак пише да Љубљана има већу шансу, јер би то значило фузионосање Олимпике и Цедевите чиме би се добио клуб потпуно очишћен од дугова, а с руководећим кадром који је тренутно на управља загребачким клубом.

А шта би то још могла да добије Цедевита пресељењем у Словенију?

Под број један: дворану Стожице бесплатно на коришћење, а можда још битније и 1.500.000 евра од спонзора, пре свих словеначких, што је поприлична свота новца за услове у којима обитава кошарка у региону. Атлантик група Емила Тедеског и даље би улагала свој део, па би Олимпија Цедевита имала озбиљан буџет за АБА лигу.

Још једна могућност је да се Цедевита пресели у Вараждин где би играла утакмице, док би се и даље тренирало у Загребу. Проблем је међутим што Цедевита нема баш идеалне односе са загребачким властима. Концесија за коришћење простора на Велесајму истиче за мање од две године, а иако је упит за продужење послат пре шест месеци нико се из града није јавио да одговори.

Селидбу у Љубљану могла би да закомпликује администрација, односно то што би хрватска кошарка остала на само два представника, а преко тога се неће тек тако прећи.

Германијак за крај наводи и да су град Загреб и Кошаркашки савез Хрватске понудили нека алтернативна решења као не би изгубили Цедевиту, али су то урадили тек када су чули за планове о селидби. Изгледа да је сад већ касно.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар