Potvrđeno: Cedevita i Olimpija nastavljaju zajedno!

Hrvatski i slovenački klub sledeće nedelje predstavljaju detalje tog partnerstva.  Cedevita Ljubljana: Fuzija s Olimpijom, 1. 500. 000 evra od sponzora, besplatna dvorana. . .  Hrvatski portal Germanijak otkriva šta bi Cedevita mogla da dobije mogućim preseljenjem u slovenačku prestonicu. . .

Košarka 31.05.2019 | 22:15
Potvrđeno: Cedevita i Olimpija nastavljaju zajedno!
U četvrtak je najavljeno kao ekskluzivna informacija, a u petak potvrđeno sa zvaničnog mesta.

KK Cedevita je dan posle gubitka titule i prekida petogodišnje dominacije u Hrvatskojpotvrdila pregovore sa Olimpijom o partnerstvu, koje zagrebački mediji najavljuju kao spajanje u jedan klub: Olimpiju Cedevitu.

U petak je na adrese redakcija u Hrvatskoj i Sloveniji poslat poziv na konferenciju za novinare na kojoj će biti više reči o tom projektu.

"S veseljem možemo potvrditi da su u toku pregovori sa slovenačkkim partnerima u košarkaškom klubu Petrol Olimpija Ljubljana. Detalje projekta ćemo vam predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj u utorak, 4. juna, u dvorani Stožice u Ljubljani, gde će o projektu govoriti predsednik KK Olimpija Tomaž Berločnik i predsednik KK Cedevita Emil Tedeski", piše u saopštenju Cedevite.

Očekivano je da posle te konferencije bude jasnije mnogo pojedinosti - poput nedoumice oko toga čiji će taj klub biti predstavnik sledeće sezone - Slovenije, koja je već ispunila svoju kvotu od dva tima (bez eliminisane Olimpije) ili Hrvatske, čije bi mesto ovim potezom bilo "preseljeno" u Ljubljanu.

U svakom slučaju, čini se da definitivno nastaje KK Olimpija Cedevita.

Cedevita Ljubljana: Fuzija s Olimpijom, 1.500.000 evra od sponzora, besplatna dvorana... Hrvatski portal Germanijak otkriva šta bi Cedevita mogla da dobije mogućim preseljenjem u slovenačku prestonicu...

Posle četiri godine titula se vratial u Ciboninu trofejnu halu, a čini se da je sa njom i Cedevita nestala kao bitan faktor iz hrvatske košarke. Tamošnji sportski portal Germanijak potvrdio je pisanje Sport kluba da gazda Emil Tedeski planira da preseli klub u neki od gradova u regiji, najverovatnije Ljubljanu, mada kao opcija figurira i Sarajevo.

Germanijak ipak piše da Ljubljana ima veću šansu, jer bi to značilo fuzionosanje Olimpike i Cedevite čime bi se dobio klub potpuno očišćen od dugova, a s rukovodećim kadrom koji je trenutno na upravlja zagrebačkim klubom.

A šta bi to još mogla da dobije Cedevita preseljenjem u Sloveniju?

Pod broj jedan: dvoranu Stožice besplatno na korišćenje, a možda još bitnije i 1.500.000 evra od sponzora, pre svih slovenačkih, što je poprilična svota novca za uslove u kojima obitava košarka u regionu. Atlantik grupa Emila Tedeskog i dalje bi ulagala svoj deo, pa bi Olimpija Cedevita imala ozbiljan budžet za ABA ligu.

Još jedna mogućnost je da se Cedevita preseli u Varaždin gde bi igrala utakmice, dok bi se i dalje treniralo u Zagrebu. Problem je međutim što Cedevita nema baš idealne odnose sa zagrebačkim vlastima. Koncesija za korišćenje prostora na Velesajmu ističe za manje od dve godine, a iako je upit za produženje poslat pre šest meseci niko se iz grada nije javio da odgovori.

Selidbu u Ljubljanu mogla bi da zakomplikuje administracija, odnosno to što bi hrvatska košarka ostala na samo dva predstavnika, a preko toga se neće tek tako preći.

Germanijak za kraj navodi i da su grad Zagreb i Košarkaški savez Hrvatske ponudili neka alternativna rešenja kao ne bi izgubili Cedevitu, ali su to uradili tek kada su čuli za planove o selidbi. Izgleda da je sad već kasno.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar