Звезда довела новог штопера: Панков!

Доскорашњи дефанзивац Радничког појачао црвено-беле, потврђено је МОНДУ. Незванично, обештећење Нишлијама 300. 000 евра.  ДОГОВОРЕНО: Радован Панков у Звезди три године! Плата 120. 000 евра, познати и проценти.  Дефинисани су детаљи сарадње. . .

Фудбал 31.05.2019 | 16:43
Звезда довела новог штопера: Панков!
Црвена звезда означила је јачање одбране као приоритет за нову сезону и у том смеру је извела први конкретан потез.

Дефанзивац Радничког и члан идеалног тима Суперлиге за сезону 2018/19, Радован Панков (23) нови је штопер шампиона Србије, потврђено је нашем порталу у клубу.

Незванично, клубу са "Чаира" ће од овог посла припасти обештећење од 300.000 евра, уз договорене проценте од његове следеће продаје. 

Звезда је саопштила да је потписао уговор до 2022. године.

Некадашњи ђак и капитен ФК Војводина био је члан У-20 репрезентације Србије која је 2015. године освојила Светско првенство на Новом Зеланду. Потом је 2016. из матичног клуба отишао у руски Урал и на промоцији показао за кога навија, јер је на промоцији носио мајицу навијачке групе "Делије Север" са ликом убијеног Марка Ивковића.

После сезоне у Русији, Панков се преселио на Кипар и провео сезону у АЕК Ларнаки, одакле је прошлог лета стигао у Раднички из Ниша и под вођством Ненада Лалатовића имао добру сезону, током које је одиграо 42 утакмице и постигао пет голова.

Његовим доласком потврђена је најава да Звездин тренер Владан Милојевић спрема рокаду у дефанзиви, у склопу које се очекује одлазак Вујадина Савића и Филипа Стојковића.

Доласком Панкова, продужен је списак бивших играча Војводине који сада играју на "Маракани" или су чланови Звезде. Уз њега, ту су Зоран Поповић, Милан Павков, Мирко Иванић, Дејан Мелег, Душан Јованчић, Немања Супић, Срђан Бабић, као и асистент у стручном штабу Милан Косановић, некадашњи тренер у омладинској школи Воше.

"Испунила ми се жеља да постанем фудбалер Црвене звезде. Знам какву сам одговорност преузео облачењем црвено-белог дреса и надам се да ћу у редовима српског шапиона дати допринос у стварању нових успеха клуба", рекао је Панков после потписивања уговора.

Рођени Новосађанин поново ће играти у линији са Бабићем и Миланом Гајићем, са којима је тријумфовао у Новом Зеланду.

"Пре доласка сам разговарао са Бабићем и Гајићем, али и Мирком Иванићем који ми је био капитен у Војводини. Са нестрпљењем ишчекујем да поново заиграмо заједно, али и да осетим добро познату подршку звездаша. Волео бих да нас бодре у што већем броју, а ми ћемо дати све од себе да у квалификацијама за Лигу шампиона поновимо прошлогодишњи успех", изјавио је Панков, нови Звездин штопер.

Оно што је јутрос било најављено, сада је добило званичан облик. Црвена звезда је добила прво појачање у летњем прелазном року, пошто је овог јутра постигнут договор са доскорашњим штопером Радничког из Ниша Радованом Панковом.

Члан златних Орлића са Новог Зеланда је данас договорио услове трогодишње сарадње са српским шампионом! Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Панков ће у Звезди зарађивати 120.000 евра годишње. Припашће ми у богати бонуси у случају тимских и индивидуланих успеха.

Такође, црвено-бели су пристали да на име обештећења Радничком исплате 300.000 евра, и 20 посто од наредног трансфера.

Доласком Радована Панкова Црвена звезда је започела велику реконструкцију последње линије тима. Очекује се да момак из Новос Сада убрза дефанзивни бедем Владана Милојевића и помогне црвено-белима у квалификацијама за Лигу шампиона.

Панков иза себе има одличну сезону у Радничком из Ниша. За екипу Ненада Лалатовића одиграо је 42 меча у свим такмичењима. Изабран је у идеалан тим првенства, у изобру Заједнице Суперлигаша.

Доласком играча рођеног 1995. године Владан Милојевић може да рачуна на четворицу штопера. Ту су још Савић, Бабић и Милуновић. Међутим, очекује се да врло брзо црвено-беле појача још један централни дефанзивац. И то из иностранства, пошто је управа Црвене звезде саопштила Вујадину Савићу да може да промени клуб.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар