Zvezda dovela novog štopera: Pankov!

Doskorašnji defanzivac Radničkog pojačao crveno-bele, potvrđeno je MONDU. Nezvanično, obeštećenje Nišlijama 300. 000 evra.  DOGOVORENO: Radovan Pankov u Zvezdi tri godine! Plata 120. 000 evra, poznati i procenti.  Definisani su detalji saradnje. . .

Fudbal 31.05.2019 | 16:43
Zvezda dovela novog štopera: Pankov!
Crvena zvezda označila je jačanje odbrane kao prioritet za novu sezonu i u tom smeru je izvela prvi konkretan potez.

Defanzivac Radničkog i član idealnog tima Superlige za sezonu 2018/19, Radovan Pankov (23) novi je štoper šampiona Srbije, potvrđeno je našem portalu u klubu.

Nezvanično, klubu sa "Čaira" će od ovog posla pripasti obeštećenje od 300.000 evra, uz dogovorene procente od njegove sledeće prodaje. 

Zvezda je saopštila da je potpisao ugovor do 2022. godine.

Nekadašnji đak i kapiten FK Vojvodina bio je član U-20 reprezentacije Srbije koja je 2015. godine osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Potom je 2016. iz matičnog kluba otišao u ruski Ural i na promociji pokazao za koga navija, jer je na promociji nosio majicu navijačke grupe "Delije Sever" sa likom ubijenog Marka Ivkovića.

Posle sezone u Rusiji, Pankov se preselio na Kipar i proveo sezonu u AEK Larnaki, odakle je prošlog leta stigao u Radnički iz Niša i pod vođstvom Nenada Lalatovića imao dobru sezonu, tokom koje je odigrao 42 utakmice i postigao pet golova.

Njegovim dolaskom potvrđena je najava da Zvezdin trener Vladan Milojević sprema rokadu u defanzivi, u sklopu koje se očekuje odlazak Vujadina Savića i Filipa Stojkovića.

Dolaskom Pankova, produžen je spisak bivših igrača Vojvodine koji sada igraju na "Marakani" ili su članovi Zvezde. Uz njega, tu su Zoran Popović, Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Dejan Meleg, Dušan Jovančić, Nemanja Supić, Srđan Babić, kao i asistent u stručnom štabu Milan Kosanović, nekadašnji trener u omladinskoj školi Voše.

"Ispunila mi se želja da postanem fudbaler Crvene zvezde. Znam kakvu sam odgovornost preuzeo oblačenjem crveno-belog dresa i nadam se da ću u redovima srpskog šapiona dati doprinos u stvaranju novih uspeha kluba", rekao je Pankov posle potpisivanja ugovora.

Rođeni Novosađanin ponovo će igrati u liniji sa Babićem i Milanom Gajićem, sa kojima je trijumfovao u Novom Zelandu.

"Pre dolaska sam razgovarao sa Babićem i Gajićem, ali i Mirkom Ivanićem koji mi je bio kapiten u Vojvodini. Sa nestrpljenjem iščekujem da ponovo zaigramo zajedno, ali i da osetim dobro poznatu podršku zvezdaša. Voleo bih da nas bodre u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da u kvalifikacijama za Ligu šampiona ponovimo prošlogodišnji uspeh", izjavio je Pankov, novi Zvezdin štoper.

Ono što je jutros bilo najavljeno, sada je dobilo zvaničan oblik. Crvena zvezda je dobila prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku, pošto je ovog jutra postignut dogovor sa doskorašnjim štoperom Radničkog iz Niša Radovanom Pankovom.

Član zlatnih Orlića sa Novog Zelanda je danas dogovorio uslove trogodišnje saradnje sa srpskim šampionom! Prema saznanjima MOZZART Sporta Pankov će u Zvezdi zarađivati 120.000 evra godišnje. Pripašće mi u bogati bonusi u slučaju timskih i individulanih uspeha.

Takođe, crveno-beli su pristali da na ime obeštećenja Radničkom isplate 300.000 evra, i 20 posto od narednog transfera.

Dolaskom Radovana Pankova Crvena zvezda je započela veliku rekonstrukciju poslednje linije tima. Očekuje se da momak iz Novos Sada ubrza defanzivni bedem Vladana Milojevića i pomogne crveno-belima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pankov iza sebe ima odličnu sezonu u Radničkom iz Niša. Za ekipu Nenada Lalatovića odigrao je 42 meča u svim takmičenjima. Izabran je u idealan tim prvenstva, u izobru Zajednice Superligaša.

Dolaskom igrača rođenog 1995. godine Vladan Milojević može da računa na četvoricu štopera. Tu su još Savić, Babić i Milunović. Međutim, očekuje se da vrlo brzo crveno-bele pojača još jedan centralni defanzivac. I to iz inostranstva, pošto je uprava Crvene zvezde saopštila Vujadinu Saviću da može da promeni klub.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar