Сјајни ''мали Семберац'' иде за 3,5 милиона?!

Звезда има понуду од 3. 500. 000 евра за Јовељића, чека се да Хетафе отвори карте.  Штутгарт направио мали проблем црвено-белима. . .

Фудбал 31.05.2019 | 22:30
Сјајни ''мали Семберац'' иде за 3,5 милиона?!
Још током пролећне сезоне, тамо негде у марту, суперталентовани нападач Црвене звезде Дејан Јовељић је стављен у излог. Иако је имао улогу трећег шпица,и био у сенци Боаћија и Милана Павкова,центарфор рођен 1999.године има убедљиво највећу тржишну вредност од фудбалера са професионалним уговором са српским шампионом. Логично, реч је о момку који је још од пионирских дана наговештавао велики потенцијал, упоређиван са новом аквизицијом Реал Мадрида Луком Јовићем. Та као и чињеница да инострани клубови у Србији искључиво купују „године“, натерала је одговорне са Маракане да озбиљно размишљају о продаји Дејана Јовељића. Ма колико такав потез деловао болно и играо се са емоцијама навијача.

Штутгарт је први стао у ред за Звездиног нападача, спомињало се да Швабе спремају понуду тешку пет милиона евра за Дејана Јовељића. Била је то за управу Црвена звезда задовољавајућа цифра. Међутим, испадање Шваба из Бундеслиге направило је мали проблем црвено-белима.

Штугарт је као нови члан Цвајте аутоматски испао из игре, а до сада, преко бројних посредника, ниједан клуб није показао жељу да испрати цифру од пет милиона евра. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Црвена звезда у овом тренутку има на столу понуду тешку 3,5 милиона евра, али у Звезди крију име клуба. И чекају...

Када се узму у обзир године и таленат Дејана Јовељића јасно је би продаја за поменуту цифру узбуркала духове, покренула коментаре о томе да су црвено-бели за багателну цифру продали најскупљи материјал из свлачионице првог тима. Посебно, што су челници српског шампиона пре 12 месеци одбили понуду Кадиза са сличним условима.

У међувремену Јовељић је добио прилику да буде трећи шпиц, ове сезоне је у сениорском погону постигао 11 голова за 973 минута на терену (што значи да је постизао гол на сваких 88 минута), блистао је у Лиги шампиона младих и практично сам вукао тим Братислава Живковића.  Јовељић је у појединим парамтерима бољи од Луке Јовића када сер у обзир узме учинак у црвено-белом дресу, али... Проблем представља податак да је Јовељић остао без учинка у утакмицама са највећим улогом. Практично, није добио шансу у сударима са Партизаном, осим последњих 20 минута у финалу Купа. А тада је Звезда личила на имитацију од тима.

Због тога Црвена звезда не може да се нада баснословном обештећењу, али може да чека... Могуће је да ће Јовељић бити на списку селектора младе репрезентације Горана Ђоровића за Првенство Европе у Италији. Евентуални сјај на том такмичењу би му значајно подигли цену. Такође, на Маракани чекају да шпански Хетафе отвори карте.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта клуб из предграђа Мадрида је преко посредника поручио да је врло заинтересован за услуге Дејана Јовељића. Међутим, још није доставио службену понуду... Добра ствар са Звезду је што овосезонски хит Примере има намеру да измени изглед нападаке линије тима. Сви шпоицеви на које је ове сезоне рачунао тренер клуба из предграђа Мадрида Хозе Бордалас зашли су у четврту деценију живота. Капитен Хорхе Молина има 37 година... 

Како било на Маракани очекују да се трансер младог репрезентативца Србије оствари до краја јуна. А онда да поменута средства искористе за живот клуба и ангажовање Португалца Томанеа, који би уз Павкова и Боаћија требало да носи екипу током европских квалификација. Само питање је хоће ли Томане имати стрпљења да чека Звезду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар