Sjajni ''mali Semberac'' ide za 3,5 miliona?!

Zvezda ima ponudu od 3. 500. 000 evra za Joveljića, čeka se da Hetafe otvori karte.  Štutgart napravio mali problem crveno-belima. . .

Fudbal 31.05.2019 | 22:30
Sjajni ''mali Semberac'' ide za 3,5 miliona?!
Još tokom prolećne sezone, tamo negde u martu, supertalentovani napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić je stavljen u izlog. Iako je imao ulogu trećeg špica,i bio u senci Boaćija i Milana Pavkova,centarfor rođen 1999.godine ima ubedljivo najveću tržišnu vrednost od fudbalera sa profesionalnim ugovorom sa srpskim šampionom. Logično, reč je o momku koji je još od pionirskih dana nagoveštavao veliki potencijal, upoređivan sa novom akvizicijom Real Madrida Lukom Jovićem. Ta kao i činjenica da inostrani klubovi u Srbiji isključivo kupuju „godine“, naterala je odgovorne sa Marakane da ozbiljno razmišljaju o prodaji Dejana Joveljića. Ma koliko takav potez delovao bolno i igrao se sa emocijama navijača.

Štutgart je prvi stao u red za Zvezdinog napadača, spominjalo se da Švabe spremaju ponudu tešku pet miliona evra za Dejana Joveljića. Bila je to za upravu Crvena zvezda zadovoljavajuća cifra. Međutim, ispadanje Švaba iz Bundeslige napravilo je mali problem crveno-belima.

Štugart je kao novi član Cvajte automatski ispao iz igre, a do sada, preko brojnih posrednika, nijedan klub nije pokazao želju da isprati cifru od pet miliona evra. Prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda u ovom trenutku ima na stolu ponudu tešku 3,5 miliona evra, ali u Zvezdi kriju ime kluba. I čekaju...

Kada se uzmu u obzir godine i talenat Dejana Joveljića jasno je bi prodaja za pomenutu cifru uzburkala duhove, pokrenula komentare o tome da su crveno-beli za bagatelnu cifru prodali najskuplji materijal iz svlačionice prvog tima. Posebno, što su čelnici srpskog šampiona pre 12 meseci odbili ponudu Kadiza sa sličnim uslovima.

U međuvremenu Joveljić je dobio priliku da bude treći špic, ove sezone je u seniorskom pogonu postigao 11 golova za 973 minuta na terenu (što znači da je postizao gol na svakih 88 minuta), blistao je u Ligi šampiona mladih i praktično sam vukao tim Bratislava Živkovića.  Joveljić je u pojedinim paramterima bolji od Luke Jovića kada ser u obzir uzme učinak u crveno-belom dresu, ali... Problem predstavlja podatak da je Joveljić ostao bez učinka u utakmicama sa najvećim ulogom. Praktično, nije dobio šansu u sudarima sa Partizanom, osim poslednjih 20 minuta u finalu Kupa. A tada je Zvezda ličila na imitaciju od tima.

Zbog toga Crvena zvezda ne može da se nada basnoslovnom obeštećenju, ali može da čeka... Moguće je da će Joveljić biti na spisku selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića za Prvenstvo Evrope u Italiji. Eventualni sjaj na tom takmičenju bi mu značajno podigli cenu. Takođe, na Marakani čekaju da španski Hetafe otvori karte.

Prema saznanjima MOZZART Sporta klub iz predgrađa Madrida je preko posrednika poručio da je vrlo zainteresovan za usluge Dejana Joveljića. Međutim, još nije dostavio službenu ponudu... Dobra stvar sa Zvezdu je što ovosezonski hit Primere ima nameru da izmeni izgled napadake linije tima. Svi špoicevi na koje je ove sezone računao trener kluba iz predgrađa Madrida Hoze Bordalas zašli su u četvrtu deceniju života. Kapiten Horhe Molina ima 37 godina... 

Kako bilo na Marakani očekuju da se transer mladog reprezentativca Srbije ostvari do kraja juna. A onda da pomenuta sredstva iskoriste za život kluba i angažovanje Portugalca Tomanea, koji bi uz Pavkova i Boaćija trebalo da nosi ekipu tokom evropskih kvalifikacija. Samo pitanje je hoće li Tomane imati strpljenja da čeka Zvezdu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar