Једначина за Емерија...

Арсенал на потпуном ремонту за свега 50. 000. 000 евра! У Премијер лиги то више није довољно ни за штопера!

Фудбал 31.05.2019 | 22:00
Једначина за Емерија...
Унај Емери ће преживети, али неуспешан покушај да се домогне Лиге шампиона и те како ће му отежати задатак да следеће сезоне купи себи још времена на Арсеналовој клупи. Јер свима је јасно: Тобџијама је потребан потпун ремонт, а после пораза у финалу Лиге Европе и опроштаја са финансијским колачем који доноси учешће у елитном континенталном такмичењу Емери ће реконструкцију екипе морати да обави са свега 50.000.000 евра буџета?! Знамо добро, у Премијер лиги то више није довољно ни за врхунског штопера.

Наравно, навикао је Баск на сличне услове у Севиљи и нема никакве сумње да је он идеалан човек да ради са малим буџетом, али у Енглеској то заиста није једноставно. Мораће зато и дирекор фудбала Раул Санљехида одради свој део посла, односно да продајом играча оплемени буџет за појачања и приде растерети платни биланс растанцима са играчима чија су примања превисока за клуб који већ три узастопне сезоне неће играти у Лиги шампиона.

То се пре свега односи на Месута Озила, који у Лондону прима 350.000 фунти недељно, односно нешто више од 20.000.000 евра годишње, а у финалу са Челсијем га је Еден Азар у потпуности засенио. Плату какву има у Арсеналу нико му неће дати, па је сасвим могуће да ће Арсенал наставити да му и даље исплаћује макар део зараде. Не баш занемарљив део.

Овако окрњен буџет за појачања значи и да ће Емери морати да спусти очекивања у прелазном року. Крило Кристал Паласа Вилфред Заха вероватно ће остати ван домашаја Тобџија, пошто се за његову слободу тражи чак 90.000.000 евра. Приде, Заха ни не крије да хоће у клуб који игра у Лигу шампиона.

Интересовао се Арсенал и за Џејмса Медисона, али Лестер за ретког Енглеза који уме са лоптом тражи 68.000.000 евра. Опет више од онога што Емери има на располагању, барем пре продаја. Затеже и РБ Лајпциг, који је 21-годишњег штопера Дајоа Упамекана проценио на 74.000.000 евра. А и његов услов је Лига шампиона.

Ко онда остаје опција? Борнумутово крило Рајан Фрејзер коштао би око 34.000.000 евра. Штопер Хетафеа Ђене Даконам такође се уклапа у Емеријев буџет.

А ко је на листи за одстрел? Пре свих Шкодран Мустафи и Хенрих Мхитарјан, који је 2016. стигао за 40.000.000 евра у послу који је Алексиса Санчеза одвео у Манчестер јунајтед. Тешко да би сада донео толико новца.Арон Ремзи је као слободан играч отишао у Јувентус, Данију Велбеку истиче уговор, Петр Чех иде у пензију...

Сасвим нови Арсенал. Не нужно и бољи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар