Jednačina za Emerija...

Arsenal na potpunom remontu za svega 50. 000. 000 evra! U Premijer ligi to više nije dovoljno ni za štopera!

Fudbal 31.05.2019 | 22:00
Jednačina za Emerija...
Unaj Emeri će preživeti, ali neuspešan pokušaj da se domogne Lige šampiona i te kako će mu otežati zadatak da sledeće sezone kupi sebi još vremena na Arsenalovoj klupi. Jer svima je jasno: Tobdžijama je potreban potpun remont, a posle poraza u finalu Lige Evrope i oproštaja sa finansijskim kolačem koji donosi učešće u elitnom kontinentalnom takmičenju Emeri će rekonstrukciju ekipe morati da obavi sa svega 50.000.000 evra budžeta?! Znamo dobro, u Premijer ligi to više nije dovoljno ni za vrhunskog štopera.

Naravno, navikao je Bask na slične uslove u Sevilji i nema nikakve sumnje da je on idealan čovek da radi sa malim budžetom, ali u Engleskoj to zaista nije jednostavno. Moraće zato i direkor fudbala Raul Sanljehida odradi svoj deo posla, odnosno da prodajom igrača oplemeni budžet za pojačanja i pride rastereti platni bilans rastancima sa igračima čija su primanja previsoka za klub koji već tri uzastopne sezone neće igrati u Ligi šampiona.

To se pre svega odnosi na Mesuta Ozila, koji u Londonu prima 350.000 funti nedeljno, odnosno nešto više od 20.000.000 evra godišnje, a u finalu sa Čelsijem ga je Eden Azar u potpunosti zasenio. Platu kakvu ima u Arsenalu niko mu neće dati, pa je sasvim moguće da će Arsenal nastaviti da mu i dalje isplaćuje makar deo zarade. Ne baš zanemarljiv deo.

Ovako okrnjen budžet za pojačanja znači i da će Emeri morati da spusti očekivanja u prelaznom roku. Krilo Kristal Palasa Vilfred Zaha verovatno će ostati van domašaja Tobdžija, pošto se za njegovu slobodu traži čak 90.000.000 evra. Pride, Zaha ni ne krije da hoće u klub koji igra u Ligu šampiona.

Interesovao se Arsenal i za Džejmsa Medisona, ali Lester za retkog Engleza koji ume sa loptom traži 68.000.000 evra. Opet više od onoga što Emeri ima na raspolaganju, barem pre prodaja. Zateže i RB Lajpcig, koji je 21-godišnjeg štopera Dajoa Upamekana procenio na 74.000.000 evra. A i njegov uslov je Liga šampiona.

Ko onda ostaje opcija? Bornumutovo krilo Rajan Frejzer koštao bi oko 34.000.000 evra. Štoper Hetafea Đene Dakonam takođe se uklapa u Emerijev budžet.

A ko je na listi za odstrel? Pre svih Škodran Mustafi i Henrih Mhitarjan, koji je 2016. stigao za 40.000.000 evra u poslu koji je Aleksisa Sančeza odveo u Mančester junajted. Teško da bi sada doneo toliko novca.Aron Remzi je kao slobodan igrač otišao u Juventus, Daniju Velbeku ističe ugovor, Petr Čeh ide u penziju...

Sasvim novi Arsenal. Ne nužno i bolji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar