Савић и Стојковић пред одласком из Звезде!

Утисак је да ће одбрана шампиона Србије претрпети највише промена током летњег прелазног рока.  Савићу и Стојковићу речено да потраже инострани ангажман.  На десном беку шансу ће добити Милан Гајић, на месту штопера јури се странац.

Фудбал 31.05.2019 | 17:59
Савић и Стојковић пред одласком из Звезде!
Црвена звезда је спремна да "реновира" задњу линију.

Како преноси "Спортски журнал", челници клуба су у интерним разговорима већ саопштили Вујадину Савићу и Филипу Стојковићу да је можда време за растанак, односно да су слободни да током овог лета промене средину уколико пронађу инострани ангажман.

Звезда је још зимус на место десног бека довела младог репрезентативца Милана Гајића који би требало да преузме "минуте" Филипа Стојковића, док се ужурбано тражи и штопер(и).

У јавности се спомињу разна имена...

Као звучна "домаћа" опција у одбрани фигурирао је Ненад Томовић, који је испао с Кјевом из Калча, али како МОНДО сазнаје бившем репрезентативцу је приоритет останак "на Чизми".

Фудбалер који је пре деценије носио дрес Црвене звезде је још од 2009. године у Италији када је обукао дрес Ђенове, док је играо још за Леће, Фиорентину и на крају Кјево.

Наступајући на Апенинима скупио је више од 300 утакмица...

Осим њега до сада су се спомињали Алехандро Галвез, који је одбио Звезду, односно Лука Крајнц (Словенија), Норберт Ђомер (Словачка) и бивши играч црвено-белих Милош Дегенек.

Најближи Црвеној звезди у овом тренутку је Радован Панков из Радничког који је изабран у идеалан тим Суперлиге, али се две стране још нису договориле око обештећења, међутим очекује се да разговори буду завршени пре почетка припрема.

Када су у питању Савић и Стојковић, утисак је да су се можда "задовољили" у Црвеној звезди и да је потребна "свежа крв" за нови поход у Лигу шампиона.

Њих двојица су дошла у лето 2017. године из Шерифа и Минхена 1860, а током две године сарадње са Владаном Милојевићем били су есенцијални део шампионског састава. Зимус су продужили уговоре до 2022. године, тако да ће Звезда на њима и зарадити.

Тражи се свежа крв, али прво треба прочистити простор за новајлије у Љутице Богдана. Поједини играчи нису испунили очекивања, а ту је и она друга група фудбалера који су и пребацили оно што се од њих тражило, али је процењено да је дошло до засићења или да би због неких дугорочних планова за клуб било боље да се сада растану. Тако Спортски журнал данас пише да су челници Црвене звезде у интерним разговорима већ саопштили капитену Вујадину Савићу и Филипу Стојковићу да је дошло време за растанак и потрагу за иностраним ангажман.

Кад је Стојковић у питању, план је да се на његову позицију десног бека гурне млађи Милан Гајић, који би до сада требало да је ухватио какав-такав ритам после повратка у српски фудбал из Бордоа, па се очекује да у наредној сезони буде стартер уз аут линију. Што се тиче Савића, на месту штопера тражи се странац, а већ смо писали о широком кругу кандидата који су до сада прошли Милош Дегенек, па Алехандро Галвез из Рајо Ваљекана, Норберт Ђомбер, Радован Панков из Радничког, Словенац Лука Крајнц, па и Ненад Томовић, који према последњим сазнањима Журнала ипак жели да остане у Италији.

Савић и Стојковић неће унети превелики новац у клуб, пошто ће им Звезда изаћи у сусрет и неће затезати са обештећењем како би се они што лакше ухлебили. Не зна се још где, мада је Стојковића прошлог лета тражио Гент. У Белгију би наводно могао и Милан Родић, кога прати Андерлехт, али ће Звезда о потенцијалном трансферу левог бека који је тек зимус продужио уговор размишљати ако буде успела да пронађе замену (писали смо вам већ о интересовању за Египћанина из Касимпаше Карима Хафеза).

Кад већ говоримо о последњој линији, клубови из Турске и Немачке озбиљно су загризли за Срђана Бабића, али црвено-бели за њега имају озбиљне планове, па ни обештећење од 1.500.000 евра неће бити довољно да га пусте из клуба.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар