Savić i Stojković pred odlaskom iz Zvezde!

Utisak je da će odbrana šampiona Srbije pretrpeti najviše promena tokom letnjeg prelaznog roka.  Saviću i Stojkoviću rečeno da potraže inostrani angažman.  Na desnom beku šansu će dobiti Milan Gajić, na mestu štopera juri se stranac.

Fudbal 31.05.2019 | 17:59
Savić i Stojković pred odlaskom iz Zvezde!
Crvena zvezda je spremna da "renovira" zadnju liniju.

Kako prenosi "Sportski žurnal", čelnici kluba su u internim razgovorima već saopštili Vujadinu Saviću i Filipu Stojkoviću da je možda vreme za rastanak, odnosno da su slobodni da tokom ovog leta promene sredinu ukoliko pronađu inostrani angažman.

Zvezda je još zimus na mesto desnog beka dovela mladog reprezentativca Milana Gajića koji bi trebalo da preuzme "minute" Filipa Stojkovića, dok se užurbano traži i štoper(i).

U javnosti se spominju razna imena...

Kao zvučna "domaća" opcija u odbrani figurirao je Nenad Tomović, koji je ispao s Kjevom iz Kalča, ali kako MONDO saznaje bivšem reprezentativcu je prioritet ostanak "na Čizmi".

Fudbaler koji je pre decenije nosio dres Crvene zvezde je još od 2009. godine u Italiji kada je obukao dres Đenove, dok je igrao još za Leće, Fiorentinu i na kraju Kjevo.

Nastupajući na Apeninima skupio je više od 300 utakmica...

Osim njega do sada su se spominjali Alehandro Galvez, koji je odbio Zvezdu, odnosno Luka Krajnc (Slovenija), Norbert Đomer (Slovačka) i bivši igrač crveno-belih Miloš Degenek.

Najbliži Crvenoj zvezdi u ovom trenutku je Radovan Pankov iz Radničkog koji je izabran u idealan tim Superlige, ali se dve strane još nisu dogovorile oko obeštećenja, međutim očekuje se da razgovori budu završeni pre početka priprema.

Kada su u pitanju Savić i Stojković, utisak je da su se možda "zadovoljili" u Crvenoj zvezdi i da je potrebna "sveža krv" za novi pohod u Ligu šampiona.

Njih dvojica su došla u leto 2017. godine iz Šerifa i Minhena 1860, a tokom dve godine saradnje sa Vladanom Milojevićem bili su esencijalni deo šampionskog sastava. Zimus su produžili ugovore do 2022. godine, tako da će Zvezda na njima i zaraditi.

Traži se sveža krv, ali prvo treba pročistiti prostor za novajlije u Ljutice Bogdana. Pojedini igrači nisu ispunili očekivanja, a tu je i ona druga grupa fudbalera koji su i prebacili ono što se od njih tražilo, ali je procenjeno da je došlo do zasićenja ili da bi zbog nekih dugoročnih planova za klub bilo bolje da se sada rastanu. Tako Sportski žurnal danas piše da su čelnici Crvene zvezde u internim razgovorima već saopštili kapitenu Vujadinu Saviću i Filipu Stojkoviću da je došlo vreme za rastanak i potragu za inostranim angažman.

Kad je Stojković u pitanju, plan je da se na njegovu poziciju desnog beka gurne mlađi Milan Gajić, koji bi do sada trebalo da je uhvatio kakav-takav ritam posle povratka u srpski fudbal iz Bordoa, pa se očekuje da u narednoj sezoni bude starter uz aut liniju. Što se tiče Savića, na mestu štopera traži se stranac, a već smo pisali o širokom krugu kandidata koji su do sada prošli Miloš Degenek, pa Alehandro Galvez iz Rajo Valjekana, Norbert Đomber, Radovan Pankov iz Radničkog, Slovenac Luka Krajnc, pa i Nenad Tomović, koji prema poslednjim saznanjima Žurnala ipak želi da ostane u Italiji.

Savić i Stojković neće uneti preveliki novac u klub, pošto će im Zvezda izaći u susret i neće zatezati sa obeštećenjem kako bi se oni što lakše uhlebili. Ne zna se još gde, mada je Stojkovića prošlog leta tražio Gent. U Belgiju bi navodno mogao i Milan Rodić, koga prati Anderleht, ali će Zvezda o potencijalnom transferu levog beka koji je tek zimus produžio ugovor razmišljati ako bude uspela da pronađe zamenu (pisali smo vam već o interesovanju za Egipćanina iz Kasimpaše Karima Hafeza).

Kad već govorimo o poslednjoj liniji, klubovi iz Turske i Nemačke ozbiljno su zagrizli za Srđana Babića, ali crveno-beli za njega imaju ozbiljne planove, pa ni obeštećenje od 1.500.000 evra neće biti dovoljno da ga puste iz kluba.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar