Нове књиге о Харију Потеру у јуну

Ауторка Џ. К. Роулинг најављује четири нове приче о Харију Потеру. Прве две биће доступне већ у јуну.

Занимљивости 31.05.2019 | 11:53
Нове књиге о Харију Потеру у јуну
Ако сте мислили да је прича о Харију Потеру завршена – преварили сте се. Потврђено је да ће ускоро бити објављење четири нове приче.

Како је објављено на порталу Поттерморе, електронске књиге ће бити доступне крајем јуна.

Све четири кратке приче су засноване на лекцијама из Хогвортса и праћене су илустрацијама лондонског уметника Роана Данијела Исона.

„Припремите се за улазак у богату историју магије. Нове четири електронске књиге инспирисане су изложбом књига које говоре о магији и чаробњаштву 'Хари Потер: Историја магије' у организацији Британске библиотеке“, наводи се на порталу Поттерморе.

Додаје се и да ће нове кратке приче, читаоце вратити још једном у прошлост где ће сазнати обичаје и традицију магије, која је „у срцу“ прича о Харију Потеру.

„Да би се истражило порекло магије и сазнало што више о њеној историји уз фолклор и традицију, електронске књиге ће садржати и белешке, преписе и сцене из ранијих издања“, наводи се на веб-сајту.

Књиге ће, за почетак, бити доступне на енглеском, немачком, француском и италијанском језику и носе следеће наслове: „Хари Потер: Путовање кроз магију и одбрана од мрачних вештина“, „Хари Потер: Путовање кроз напитке и хербологију“, „Хари Потер: Путовање кроз пророчанства и астрономију“ и „Хари Потер: Путовање Кроз бригу о чаробњацима“.

Прве две приче биће објављене 27. јуна, а убрзо и остале.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар