Широком јубиларна, 10. титула!

Широкобријежани одиграли одлично у одлучујућем мечу за шампиона БиХ у кошарци, нарочито трећу четвртину, те уписали убједљиву побједу 82:69 против Спарса. Матео и Дарио Дрежњак јунаци сусрета.

Кошарка 30.05.2019 | 22:10
Широком јубиларна, 10. титула!
Кошаркаши Широког нови су шампиони БиХ.

У одлучујућем, петом мечу финалне серије са 3:2 у побједама савладали су сарајевски Спарс, те тако 10. пут у историји подигли пехар намијењен најбољој бх. екипи.

Пети меч на препуној "Пецари" донио је изједначену кошарку у првој, другој и четвртој четвртини, док је одлучујућа била трећа дионица, коју су Широкобријежани ријешили у своју корист са 14 поена разлике и тако преломили меч.

ШИРОКИ - СПАРС 82:69 (16:18, 18:17, 26:12, 22:22)

Матео Дрежњак са 21 поеном био је најефикаснији у побједничком саставу, његов презимењак Дарио убацио је три поена мање, Американац Стивен Фенер меч је завршио са 18 поена, док је сјајан, дабл-дабл учинак имао Горан Филиповић (по 10 поена и асистенција).

Ибрахим Дурмо и Слободан Јовановић постигли су по 13 поена код гостију, који су са терена "Пецаре" испраћени громогласним аплаузом коректне домаће публике.

Заиста, велика похвала за навијаче Широког.

ТОК УТАКМИЦЕ:

Резултатска "клацкалица" виђена је у првих 20 минута меча, екипе су се константно смјењивале у вођству практично од самог почетка сусрета, а након првог полувремена, сарајевски тим има поен предности.

Спарси су повели 4:2, након чега је услиједила серија Широког 7:0. Имали су домаћи у једном тренутку седам поена предности (15:8), али је затим услиједила серија погодака гостију 0:10, чиме су Спарси преузели вођство.

Већих промјена није било до краја прве четвртине, коју су Сарајлије ријешиле у своју корист резултатом 18:16.

Гости су затим стекли пет поена предности (18:23), али су Широкобријежани веома брзо поново узвратили и стигли до егала. Услиједила је идентична серија Спарса, да би два минута прије одласка на одмор, предност поново била на страни домаћих - 31:30.

У истом ритму одиграна су и преостала два минута, па се на полувријеме отишло с резултатом 34:35.

Тренутно најефикаснији на мечу су Кенан Бајрамовић и Слободан Јовановић (Спарс) са по девет поена, док је један мање убацио Матео Дрежњак (Широки). Јовановић је забиљежио и пет скокова, док кошаркаш домаћих Горан Филиповић има већ шест асистенција.

Знатно боље у наставак меча ушли су кошаркаши Широког, који су средином треће дионице стекли максималних "плус осам" - 47:39, притом дозволивши ривалу да за пет минута постигне свега четири поена.

Предност је порасла на двоцифрених 55:45 у финишу треће четвртине и већ тада могло се наслутити ко ће из овог двобоја изаћи као побједник.

У посљедњим тренуцима додатни поени Широкобријежана, и то прво за три поена Дарија Дрежњака, а затим и закуцавање његовом презимењака Матеа, за огромних 60:47 уочи одлућујућих 10 минута.

Послије сјајне треће четвртине, домаћин је држао све у својим рукама.

Убједљива предност чак је нарасла и на 20 поена, па гости нису успјели да се врате у игру.

На крају, на семафору је стајало 82:69, десета титула за Широкобријежане.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар