Širokom jubilarna, 10. titula!

Širokobriježani odigrali odlično u odlučujućem meču za šampiona BiH u košarci, naročito treću četvrtinu, te upisali ubjedljivu pobjedu 82:69 protiv Sparsa. Mateo i Dario Drežnjak junaci susreta.

Košarka 30.05.2019 | 22:10
Širokom jubilarna, 10. titula!
Košarkaši Širokog novi su šampioni BiH.

U odlučujućem, petom meču finalne serije sa 3:2 u pobjedama savladali su sarajevski Spars, te tako 10. put u istoriji podigli pehar namijenjen najboljoj bh. ekipi.

Peti meč na prepunoj "Pecari" donio je izjednačenu košarku u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini, dok je odlučujuća bila treća dionica, koju su Širokobriježani riješili u svoju korist sa 14 poena razlike i tako prelomili meč.

ŠIROKI - SPARS 82:69 (16:18, 18:17, 26:12, 22:22)

Mateo Drežnjak sa 21 poenom bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu, njegov prezimenjak Dario ubacio je tri poena manje, Amerikanac Stiven Fener meč je završio sa 18 poena, dok je sjajan, dabl-dabl učinak imao Goran Filipović (po 10 poena i asistencija).

Ibrahim Durmo i Slobodan Jovanović postigli su po 13 poena kod gostiju, koji su sa terena "Pecare" ispraćeni gromoglasnim aplauzom korektne domaće publike.

Zaista, velika pohvala za navijače Širokog.

TOK UTAKMICE:

Rezultatska "klackalica" viđena je u prvih 20 minuta meča, ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu praktično od samog početka susreta, a nakon prvog poluvremena, sarajevski tim ima poen prednosti.

Sparsi su poveli 4:2, nakon čega je uslijedila serija Širokog 7:0. Imali su domaći u jednom trenutku sedam poena prednosti (15:8), ali je zatim uslijedila serija pogodaka gostiju 0:10, čime su Sparsi preuzeli vođstvo.

Većih promjena nije bilo do kraja prve četvrtine, koju su Sarajlije riješile u svoju korist rezultatom 18:16.

Gosti su zatim stekli pet poena prednosti (18:23), ali su Širokobriježani veoma brzo ponovo uzvratili i stigli do egala. Uslijedila je identična serija Sparsa, da bi dva minuta prije odlaska na odmor, prednost ponovo bila na strani domaćih - 31:30.

U istom ritmu odigrana su i preostala dva minuta, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 34:35.

Trenutno najefikasniji na meču su Kenan Bajramović i Slobodan Jovanović (Spars) sa po devet poena, dok je jedan manje ubacio Mateo Drežnjak (Široki). Jovanović je zabilježio i pet skokova, dok košarkaš domaćih Goran Filipović ima već šest asistencija.

Znatno bolje u nastavak meča ušli su košarkaši Širokog, koji su sredinom treće dionice stekli maksimalnih "plus osam" - 47:39, pritom dozvolivši rivalu da za pet minuta postigne svega četiri poena.

Prednost je porasla na dvocifrenih 55:45 u finišu treće četvrtine i već tada moglo se naslutiti ko će iz ovog dvoboja izaći kao pobjednik.

U posljednjim trenucima dodatni poeni Širokobriježana, i to prvo za tri poena Darija Drežnjaka, a zatim i zakucavanje njegovom prezimenjaka Matea, za ogromnih 60:47 uoči odlućujućih 10 minuta.

Poslije sjajne treće četvrtine, domaćin je držao sve u svojim rukama.

Ubjedljiva prednost čak je narasla i na 20 poena, pa gosti nisu uspjeli da se vrate u igru.

Na kraju, na semaforu je stajalo 82:69, deseta titula za Širokobriježane.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar