Властима не треба владавина права

- Властима БиХ не одговарају основни европски постулати владавине, а то су ефикасна јавна администрација са транспарентним радом, владавина права и слободни демократски избори.

Република Српска 30.05.2019 | 21:46
Властима не треба владавина права
- БиХ је једнако далеко и једнако близу и НАТО-у и ЕУ, тврди у емисји Пулс БН ТВ београдски аналитичар Жељко Аврамовић.

"Европа је рекла да овај простор припада европској породици, али да брзина којом ће БиХ прећи пут до ЕУ зависи само и искључиво од БиХ. Такође, рекли су да са структуром која сада води БиХ, неће се далеко стићи", казао је Аврамовић.

Он каже да властима БиХ не одговарају основни европски постулати владавине, а то су ефикасна јавна администрација са транспарентним радом  владавина права и слободни демократски избори.

"Док Европа то тражи у БиХ се све врти око исте нереалне приче", казао је Аврамовић и додао:

"Све вријеме слушамо да Сарајево жели да уништи Републику Српску, а да Бањалука жели да уништи БиХ. То је нерално. Нити је Република Српска створена у Сарајеву да би је Сарајево могло уништити, нити је БиХ оваква каква јесте конституисана у Бањалуци да би је Бањалука могла уништити."

Аврамовић наводи да је Европа ипак препознала одређене помаке у БиХ, и то највише у сегментима безбједности и економије, а управо су то ресори којима су у претходне четири године управљали кадрови СДС-а у Савјету министара Драган Мектић и Мирко Шаровић.

Колико је власт БиХ неодговорна говори и чињеница кашњењу формирања власти.



- Прихватање МАП-а и даље је камен спотицања за нови сазив Савјета министара БиХ. Ријеч је о поштовању закона, каже Аврамовић.

„Закон се мора поштовати. Зашто сте ви у једном тренутку урадили нешто друго, то је друго питање. Очиголедно је, у том тренутку господин Додик мислио да ће увијек бити миљеник запада. У међувремену, су се ствари промијениле, окренуо се према Русији. Довео је себе у ситуацији да је између чекића и наковња јер је обећао нешто и Америци и Русији. Проблем је што Републику Српску због својих проблема увлачи у проблем“, навео је Аврамовић.

Каже да не вјерује да ће нови Савјет министара бити формиран прије јесени.

"До тада БиХ ће потресати нове афере у којима су највише институције попут ВСТС". 

Ова посљедња афера говори о томе колико је БиХ у раљама малог броја људи. Тегелтија је сам себе осудио бранећи себе када је рекао `кум ме је замолио, ја ћу да помогнем`. Зашто би ви икоме ишта помагали уколико правосудни систем у БиХ функционише?“

Турбулентно стање у највећој опозиционој партији у Српској ближи се крају, каже Аврамовић.

“Мислим да је сада поново на помолу да се господин Мићић, Миличевић, Говедарица и Шаровић договоре да буде један кандидат за предсједника странке и да то буде Шаровић. По мом мишљењу то је за СДС изузетно добро рјешење. Тиме СДС за предсједника добија човјека који несумњиво има огроман углед, не само у БиХ него и у иностранству. Неспорно је да је Шаровић најпопуларнији политичар у БиХ. Конференција која се десила у Сарајеву је директна заслуга Шаровића и Звиздића. СДС би добио на челу странке човјека са великим угледом и великим искуством.”

А то је гаранција доброг резултата СДС-а на сљедећим локалним и општим изборима, казао је Аврамовић у емисији Пулс БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Тотал Дамаге

30.05.2019 20:21

Сто це властима владавина права која це њих саме да хапси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталитет ок!

31.05.2019 05:44

Влада остварила успјех: умјесто два папка имамо их данас на стотине!

Name

Мицо

31.05.2019 06:52

Само будале зиве у Босни.Данас кад мозес зивјети где хоцес и добити папире у било којој земљи остати у Босни и процердати свој зивот је равно лудилу

Name

ре.Мицо

31.05.2019 12:32

Босна је беда зесца, пропаст. Али ми смо моцна и јака, богата РС!

Name

ре

30.05.2019 20:23

Док се не уреди БиХ као градјанска дрзава (стоји у оних 14 захтјева) нема БиХ у ЕУ,.Један цовјек један глас. Тако је у Србији тако је у цитавом свијету..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ре

30.05.2019 21:43

Све иде у том правцу. Додик ради на пројекту Унитарна Босна, то многи не виде. НАТО је први корак, отезе али це на крају дати сагласност, јер он је то и покренуо. Ми срби који преостанемо цемо бити прегласани од бројцано доминантног народа, али це нам свеједно бити боље, него сад јер ово тренутно није зивот, пропали смо испод свих граница.

Name

Ре Ре

30.05.2019 22:27

Па да ви Бошњаци нас прегласавате кад год можете! То нећемо никад прихватити!

Name

За ре ре

31.05.2019 06:38

Ко прегласава Босњаке у РС-у?Кад сви прихвате БиХ као своју домовину,прегласавање неце имати знацај.

Name

@Овај горе

31.05.2019 06:52

Неце Срби да буду мањина? Како је је то другим народима у Србији који нису Срби? У Словенији сте исто мањина! На западу вас нико ниста И не пита . У цему је проблем. Кад додје вријеме неце те нико ни питат јеси ли или ниси. Хоцете опет да будете највеца биједа у свијету или ста?

Name

синип

30.05.2019 20:43

Проће и ова диктатура. Треба бити наоружан, не само стрпљењем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.05.2019 23:09

Процице све, али назалост, као сто це проци и зивот. Зато под хитно несто треба да се мијења, на боље, на много боље.

Name

Директ

30.05.2019 23:06

Ста це им владавина права, кад имају кредите и јос лудје кредиторе, сто им је ријесење за све проблеме, а и не морају да користе мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па они

31.05.2019 07:16

Нису луди да проради правна дрзава они иду у затворе а имовина се враца дрзави и народу!!!овако је за њих најбоље !!!сами се тузе сами се ослобадјају имају све институције заробљене раде за њих увезану криминалну хоботницу а јавни и тајни по цијелом свијету а хеликоптери властити су резерва за. Полијетање па у сигурне луке за капиталом а опљацкана дрзава ни за 100 година се неце моци опоравити од њиховог зла !!! Кад народ да добије одстету од овог зла од дусевне боли до материјалне одстете !! Неце они европске законе нити у Европу никад само лазу и увезују се јаце а примјери су оцигледни на сваком кораку !!!!народ у расулу јос од рата опљацјан бјезииииии

Name

какав

31.05.2019 04:03

Какав народ таква и власт јер та власт је досла из тог народа и то је права слика какав је народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.05.2019 12:43

Тацно. Није власт досла са марса. Апсолутна вецина народа да мозе, и да је у прилици радили би исто сто и ови сада, нема дилеме уопсте.

Name

Зеки Пресс

31.05.2019 05:25

Фактицки, дрзи воду док мајстори не оду. Ма људи не мозе боље, нико није идеалан, фактицки смо сви огрезли у криминалу, ма хајте ,молим вас.. Ако не буде друге купит цемо вас ко ниста, али за васе паре, ха, ха.. фактицки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре -ре

31.05.2019 05:36

Господине Аврамовићу заборавили сте рећи да је напредна и стабилна РС, поред сви врста кредита за длаку изгубила велики и мали кредит од Руса,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брутално!

31.05.2019 05:53

Ко влада је увијек у праву - то потврдјује афера са Тегелтијом. Доцим има јос кандидата зрелих за судјења као Додик, Лукац, Зељка итд.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

31.05.2019 07:41

Мафија влада државом, и зато смо пропали као друштво. А тек ћемо то и те како осјетити, тада ће већ све бити касно. Свему дође крај тако и српском народу на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мера

31.05.2019 08:16

Да је у пртању РС и СДС Саровиц би био пресједник то сви знају али је у питању су лицни интереси вецина мисли само на себе сто је највеце зло код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.05.2019 12:57

Нема ниста од ЕУ посто наси политицари на власти у условима правила које прописује ЕУ неби знали функционисати. То је група политицара из бивсег времена у којем политицари су били дрзава, а не слузбеници дрзаве и народа. Ту је ако не и највеци проблем и извор насих недаца. Они мисле да је дрзава њихово власниство. Све док имамо такве политицаре и такво размисљање, неце бити озбиљнијег помака у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ