Штета износи око два милиона КМ

Укупна штета коју је крајем фебруара у Мостару узроковао олујни вјетар процијењена је на 2,04 милиона марака, а град Мостар ту штету правним и физичким особама нема обавезе измирити с обзиром да у том периоду није проглашено стање природне и друге несреће, речено је на сједници Штаба цивилне заштите града Мостара.  

Босна и Херцеговина 30.05.2019 | 18:12
Штета износи око два милиона КМ
Начелник штаба Предраг Шупљеглав рекао је како су штете и посљедице олујног вјетра у Мостару биле озбиљне, али по свим параметрима није било услова за проглашење природне и друге несреће, па ће тако Мостар у случају подношења захтјева за исплату штета такве захтјеве одбијати.

Од укупне процијењене штете 1.633.236 КМ односи се на грађевинске објекте, 123.566 КМ на моторна возила, а 210.755 КМ на пластенике и остало, саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу града Мостар.

 Након расправе једногласно је усвојена Одлука о кориштењу средстава предвиђених у буџету за отклањање посљедица природних и других несрећа. Усвојио је и План кориштења средстава заштите и спасавања за 2019. Који је урађен у складу са важећим прописима у њему је разрађена расподјела како текућих средстава тако и пренесених средстава – наводи се даље у саопштењу. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар