Šteta iznosi oko dva miliona KM

Ukupna šteta koju je krajem februara u Mostaru uzrokovao olujni vjetar procijenjena je na 2,04 miliona maraka, a grad Mostar tu štetu pravnim i fizičkim osobama nema obaveze izmiriti s obzirom da u tom periodu nije proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, rečeno je na sjednici Štaba civilne zaštite grada Mostara.  

Bosna i Hercegovina 30.05.2019 | 18:12
Šteta iznosi oko dva miliona KM
Načelnik štaba Predrag Šupljeglav rekao je kako su štete i posljedice olujnog vjetra u Mostaru bile ozbiljne, ali po svim parametrima nije bilo uslova za proglašenje prirodne i druge nesreće, pa će tako Mostar u slučaju podnošenja zahtjeva za isplatu šteta takve zahtjeve odbijati.

Od ukupne procijenjene štete 1.633.236 KM odnosi se na građevinske objekte, 123.566 KM na motorna vozila, a 210.755 KM na plastenike i ostalo, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću grada Mostar.

 Nakon rasprave jednoglasno je usvojena Odluka o korištenju sredstava predviđenih u budžetu za otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća. Usvojio je i Plan korištenja sredstava zaštite i spasavanja za 2019. Koji je urađen u skladu sa važećim propisima u njemu je razrađena raspodjela kako tekućih sredstava tako i prenesenih sredstava – navodi se dalje u saopštenju. 

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar