Партизану лијепе шансе за вајлд кард!

Али има неколико противкандидата. . .  Чекајући коначну одлуку. . .

Кошарка 30.05.2019 | 22:50
Партизану лијепе шансе за вајлд кард!
Ко ће добити вајлд кард Евролиге? То је питање које се потеже још од завршетка полуфинала АБА лиге када је Партизан изразио жељу да аплицира за исту.

У међувремену су колале различите приче и информације, а сада, на крају јуна, делује да Партизан има добру шансу да стварно добије вајлд кард.

Наравно, није једини клуб који је заинтересован за тако нешто, па се као противкандидати црно-белих помињу и Будућност, Ритас и руски клубови, као и Алба

"Консултовао сам изворе везано за вајлд кард Евролиге. Делује да су Партизан, Будућност, Ритас, Уникс, Локомотива (можда и Зенит), Алба (ако се не квалификује кроз првенство) и Дарушафака у трци. Чујем да Партизан има лепу шансу да се врати у Евролигу", написао је литвански новинар Донатас Урбонас. 

И није једини који тако тврди, тако смо чули и ми, а и новинар Спортанда Орацио Каучи који је међу првима писао да Партизан има добре шансе. Црно-бели имају много компаративних предности у односу на противкандидате. Партизан је бивши шампион Евролиге, клуб у ком су стасали велики играчи, клуб који има велику историју, али и људе попут Жељка Обрадовића који могу да помогну у читавој операцији.

Оно у чему би Партизан могао да има предност је и то што је рецимо далеко ближи већини клубова из Евролиге, неће морати на дугачка путовања као што би морали да иду на гостовања руским тимовима. И ту црно-бели имају предност у односу на Уникс, Локомотиву, Зенит... Ђорди Бертомеу је на Фајнал фору Евролиге говорио о томе да не види да ће АБА лига ускоро добити друго место у Евролиги, али то се односило на друго "регуларно место" које се добија у односу на пласман у лиги и то нема везе са вајлд кардом о ком је сада реч.

Такође, како можемо да чујемо, евролигаши нису одушевљени авионским везама које воде до Подгорице, тако да би им и у том смислу Београд био пријемчивији. Алба је стигла до полуфинала немачког шампионата и у случају да уђе у евентуално финале са Бајерном без обзира на исход Алба би имала Евролигу у џепу и без вајлд карда. Чак и да Олденбург уђе у Евролигу, питање је да ли би клуб тог реномеа могао да изнесе све захтеве које тражи Евролиге и због чега многи клубови рачунају и да им се не исплати да играју Евролигу. Потребан је велики буџет, а приходи нису толико велики...

Берлин је веома важан за Евролигу, па делује да ће Алба бити учесник следеће сезоне на овај или онај начин. Посебно што се говорка да би Берлин могао да буде домаћин следећег Фајнал фора.

Знаћемо много више када се заврше национална првенства...

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

не ремсе

30.05.2019 21:25

Као неко ко не познаје добро Европу али добро познаје нас сансе Партизана су 50% да хоце и скоро сигурних 100% да неце играти еуролигу.

ОДГОВОРИТЕ