Partizanu lijepe šanse za vajld kard!

Ali ima nekoliko protivkandidata. . .  Čekajući konačnu odluku. . .

Košarka 30.05.2019 | 22:50
Partizanu lijepe šanse za vajld kard!
Ko će dobiti vajld kard Evrolige? To je pitanje koje se poteže još od završetka polufinala ABA lige kada je Partizan izrazio želju da aplicira za istu.

U međuvremenu su kolale različite priče i informacije, a sada, na kraju juna, deluje da Partizan ima dobru šansu da stvarno dobije vajld kard.

Naravno, nije jedini klub koji je zainteresovan za tako nešto, pa se kao protivkandidati crno-belih pominju i Budućnost, Ritas i ruski klubovi, kao i Alba

"Konsultovao sam izvore vezano za vajld kard Evrolige. Deluje da su Partizan, Budućnost, Ritas, Uniks, Lokomotiva (možda i Zenit), Alba (ako se ne kvalifikuje kroz prvenstvo) i Darušafaka u trci. Čujem da Partizan ima lepu šansu da se vrati u Evroligu", napisao je litvanski novinar Donatas Urbonas. 

I nije jedini koji tako tvrdi, tako smo čuli i mi, a i novinar Sportanda Oracio Kauči koji je među prvima pisao da Partizan ima dobre šanse. Crno-beli imaju mnogo komparativnih prednosti u odnosu na protivkandidate. Partizan je bivši šampion Evrolige, klub u kom su stasali veliki igrači, klub koji ima veliku istoriju, ali i ljude poput Željka Obradovića koji mogu da pomognu u čitavoj operaciji.

Ono u čemu bi Partizan mogao da ima prednost je i to što je recimo daleko bliži većini klubova iz Evrolige, neće morati na dugačka putovanja kao što bi morali da idu na gostovanja ruskim timovima. I tu crno-beli imaju prednost u odnosu na Uniks, Lokomotivu, Zenit... Đordi Bertomeu je na Fajnal foru Evrolige govorio o tome da ne vidi da će ABA liga uskoro dobiti drugo mesto u Evroligi, ali to se odnosilo na drugo "regularno mesto" koje se dobija u odnosu na plasman u ligi i to nema veze sa vajld kardom o kom je sada reč.

Takođe, kako možemo da čujemo, evroligaši nisu oduševljeni avionskim vezama koje vode do Podgorice, tako da bi im i u tom smislu Beograd bio prijemčiviji. Alba je stigla do polufinala nemačkog šampionata i u slučaju da uđe u eventualno finale sa Bajernom bez obzira na ishod Alba bi imala Evroligu u džepu i bez vajld karda. Čak i da Oldenburg uđe u Evroligu, pitanje je da li bi klub tog renomea mogao da iznese sve zahteve koje traži Evrolige i zbog čega mnogi klubovi računaju i da im se ne isplati da igraju Evroligu. Potreban je veliki budžet, a prihodi nisu toliko veliki...

Berlin je veoma važan za Evroligu, pa deluje da će Alba biti učesnik sledeće sezone na ovaj ili onaj način. Posebno što se govorka da bi Berlin mogao da bude domaćin sledećeg Fajnal fora.

Znaćemo mnogo više kada se završe nacionalna prvenstva...

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ne remse

30.05.2019 21:25

Kao neko ko ne poznaje dobro Evropu ali dobro poznaje nas sanse Partizana su 50% da hoce i skoro sigurnih 100% da nece igrati euroligu.

ODGOVORITE