РГ: Рутинске побједе Новака и Лајовића!

Ђоковић за сат и по до трећег кола Ролан Гароса.  Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ролан Гароса победом над Швајцарцем Хенријем Лаксоненом резултатом 3-0.  1, 2, 3 - Новак пре кише у 3. колу.  Најбољи тенисер света без изгубљеног гема решио и други меч на Ролан Гаросу. Избацио "срећног губитника" Хенрија Лаксонена из Швајцарске.  Лајовић максималан против квалификанта за дуел са Зверевим.  Српски тенисер Душан Лајовиоћ победио је Француза Елиота Баншетрија са 3-0 у сетовима и дошао до трећег кола Ролан Гароса.

Тенис 30.05.2019 | 16:39
РГ: Рутинске побједе Новака и Лајовића!
Новак Ђоковић наставља победнички низ на Ролан Гаросу.

Уписао је другу победу у Паризу, пошто је савладао Хенрија Лаксонена у три сета - 6:1, 6:4, 6:3 после 93 минута игре.

Био је то његов први дуел против 104. играча света, Финца који последњих осам година наступа под заставом Швајцарске, а који је у главни жреб стигао као "срећни губитник" након што је Сем Квери непосредно пред старт турнира отказао наступ.

Ђоковић је експресно решио у своју корист први сет, после само 23 минута, а преостала два добио је уз мало више труда. Ривал је после почетног грча, у наставку био далеко опуштенији, а првог тенисера света ни сервис није служио као на почетку, што се одразило на игру и резултат.

Ипак, Ђоковић је све време био тај који је контролисао ситуацију на терену, а будући да су се у другом делу меча навукли и тамни облаци изнад комплекса Ролан Гароса, чинило се да је журио да заврши посао пре кише.

Ђоковића у трећем колу очекује дуел са још једним мало познатим тенисером - Салватореом Карузом.

Италијан, који је 147. тенисер света, изненадио је 26. носиоца Жила Симона у другој рунди. Победио га је резултатом 3:0, по сетовима 6:1, 6:2, 6:4, после два сата и 20 минута игре.

Ђоковић има посебан мотив да ове године освоји пехар у Паризу, јер би тако везао сва четири гренд слема у низу, и то други пут у каријери.

Лаксонен, 104. тенисер света који је у главни жреб РГ упао као "срећни губитник", пружио је сасвим солидан отпор потенцијалном освајачу турнира током другог и трећег сета.

У првом сету на терену је постојао само једна тенисер. Новаку је све полазило за руком, а Лаксонену је "радила" трема.

Швајцарац је грешио више него што је погађао, али, истини за вољу, Ђоковић је био на изузетно високом нивоу, што је на крају српски тенисер "рекао" резултатом – 6:1.

У другом сету Лаксонен је заиграо значајно агресивније, а храброст му се исплатила.

Новак је ипак први направио брејк и повео са 3:2, међутим неколико муњевитих удараца касније Швајцарац је вратио брејк, и то без изгубљеног поена.

Први претрпљени брејк париског поподнева Новак је схватио као изазов, па је одмах поново одузео сервис ривалу. До краја сета виђен је подједнако агресиван тенис Лаксонена, али и одлична одбрана српског играча (6:4).

Ђоковић трећи сет започео исто као и први – брејком. Није допустио ривалу да се "размаше" и добро започео трећи део игре. У наставку сета, изненађујуће, чешће је Лаксонен претио на ритерну (у два наврата 15:30), али му Новак није допустио да дође ни до брејк прилике.

Српски тенисер је повео са 5:3 и Швајцарац је сервирао за опстанак у мечу, а Новак је "намирисао" да може да заврши меч брејком и то учинио – после једног феноменалног форхенда и грешке ривала.

У трећем колу Новак ће за противника имати квалификанта из Италије Салватореа Каруза, које је изненадио и елиминисао Жила Симона.

Лајовић максималан против квалификанта за дуел са Зверевим. Српски тенисер Душан Лајовиоћ победио је Француза Елиота Баншетрија са 3-0 у сетовима и дошао до трећег кола Ролан Гароса. Лајовић четврти Србин међу 32! Квалификант из Француске није био кадар да Душану Лајовићу пружи јак отпор у мечу друге рунде Ролан Гароса.

Лајовић је победио квалификанта из Француске за нешто више од једног и по часа игре, по сетовима 6:3, 6:3, 6:4.

Душан је победом и пласманом у треће коло РГ изједначио успех из 2014. године, када га је у рунди у коју се сада пласирао избацио Рафаел Надал.

Овога пута имаће нешто лакши посао, с обзиром да ће се у борби за четврто коло борити са Немцем Александером Зверевим, који је у три сета био бољи од Швеђанина Микаела Имера.

Душан је меч обележио одличном игром у најбитнијим поенима. Спасао је пет од укупно шест брејк прилика противника, а искористио пет од девет својих.

У првом сету имао је предност од 5:3, али је врло лако могао да остане без брејка. Спасао је две везане прилике и онда новим брејком завршио сет.

У другом сету изгубио је укупно два поена у пет својих сервис гемова. Противник је три сервис гема освојио без изгубљеног поена, али је у једином преосталом претрпео брејк.

Најтурбулентније било је у трећем сету, али ни ту српски тенисер није имао већих проблема. На почетку је поново зауставио ривала који је захуктало кренуо да направи брејк, а онда је повео са 3:2.

Ипак, Француз му је вратио истом мером, да би Душан у наредном гему "укопао" наду коју је Баншетри добио у претходном.

Домаћи тенисер је имао прилику да се поптуно врати у меч и када је Лајовић сервирао за победу. Дошао је до брејк лопте, али онда направио три велике грешке за пораз у свом премијерном Гренд слем издању.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар