Званично: Максимовићу уговор на пет година!

Парафирао одлични српски везиста! Немања Максимовић, играч од 10+ милиона евра и рекордно појачање Гетафеа – сви детаљи. . .  Задовољне све три стране!

Фудбал 30.05.2019 | 20:57
Званично: Максимовићу уговор на пет година!
Валенсија је пропустила свој воз, па је своју прлику искористио Хетафе, одаке са одушењењем констатују: Немања Максимовић је наш играч!

Одлични српски везиста ставио је параф на петогодишњи уговор са клубом из предграђа Мадрида, чиме је заокружио сјајну сезону у којој је био можда и најважнији играч екипе Пепеа Бордаласа.

Валенсија је до јуче имама прилику да искористи повратну клаузулу и за 7.500.000 евра, врати Максимовића у своје редове и донекле исправи погрешну одлуку која је направила његовом продајом прошлог лета за 5.000.000 евра, али то није учинила на задовољство руководства Хетафеа.

Максимовић је прошле сезоне одиграо чак 40 утакмица у дресу Хетафеа и постигао један гол. Био је важан шраф у походу на пласман у европска такмичења, а очекује се да ће тако бити и наредне сезоне.

Година процвата Немање Максимовића. Након што је због одбијања да продужи боравак у Казахстану истрпео шест месеци на маргинама Астане, након што је у првој сезони на Местаљи одиграо само 549 минута у Примери, 24-годишњи српски репрезентативац данас је дочекао да у књиге и званично буде уписан као играч чија се вредност мери у осам цифара. Толико је Хетафе све скупа платио не би ли и званично Максимовића узео Валенсији. Или боље рећи толико ће најмање Хетафе платити за власништво над уговором везисте из Бање Ковиљаче.

Званично је данас потврђено, Валенсија није искористила опцију да за 7.500.000 евра откупи уговор од Хетафеа коме је прошлог лета продала Максимовића за суму од 5.000.000. Да је право откупа искористила следеће сезоне Валенсија би морала да плати 8.500.000 евра, да је то учинила на лето 2021. цех би скочио на 9.500.000.

Међутим, шеф струке Слепих мишева Марселињо не види Максимовића у тиму, па је идеја челних људи на Местаље била да Србина откупе и одмах продају за веће паре. Међутим, како нису добили конкретну понуду која би гарантовала масан профит услишили су Хетафеову молбу да Максу оставе на “Колосеуму Алфоно Перез”.

Решење које би требало да задовољи све три стране. Максимовића јер ће остати у тиму у коме је после дуго времена добио прилику да редовно игра – што га је уосталом учинило редовним и у стартних 11 репрезентације Србије – Хетафе јер ће у Лигу Европе са једним од кључних шрафова у визији Хозеа Бордаласа, а на крају и Валенсију, јер ће зарадити и више но што се надала.

Слепи мишеви наиме нису тек тако изашли у сусрет Хетафеу и за џабе им препустили играча чија је вредност у вртоглавом успону. Напротив. Хетафе је после 5.000.000 евра колико је платио прошлог лета сада издвојио још толико како би убедио Валенсију да не искористи право откупа што значи да је Максимовић већ сада плаћен округло 10.000.000 евра, а то га чини убедљиво најскупљим појачањем у историји клуба са југа Мадрида.

До сада су ту ласкаву титулу делили Оскар Устари, Роберто Солдадо и Педро Леон – сви плаћени по 6.000.000 евра.

Приде, Валенсијин финансијски интерес се не завршава са тих 10.000.000 евра на име обештећења, јер су по новом споразуму Слепи мишеви задржали и 30 одсто од наредне Максимовићеве продаје. Рачунају да тај део колача неће бити испод 3.000.000 евра, јер верују да ће и Хетафе, кад за то дође време, успети да барем врати тих 10.000.000 уложених у Максу.

Валенсија се оградила и сав ризик пребацила на Хетафеова леђа. А у Мадрида су га радо прихватили. Ако хоће да као клуб расту тако нешто се подразумева. Нема сумње, Азулонеси су Немању Максимовићапројектовали у играча на којем ће почивати неки нови, европски Хетафе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар