Zvanično: Maksimoviću ugovor na pet godina!

Parafirao odlični srpski vezista! Nemanja Maksimović, igrač od 10+ miliona evra i rekordno pojačanje Getafea – svi detalji. . .  Zadovoljne sve tri strane!

Fudbal 30.05.2019 | 20:57
Zvanično: Maksimoviću ugovor na pet godina!
Valensija je propustila svoj voz, pa je svoju prliku iskoristio Hetafe, odake sa odušenjenjem konstatuju: Nemanja Maksimović je naš igrač!

Odlični srpski vezista stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa klubom iz predgrađa Madrida, čime je zaokružio sjajnu sezonu u kojoj je bio možda i najvažniji igrač ekipe Pepea Bordalasa.

Valensija je do juče imama priliku da iskoristi povratnu klauzulu i za 7.500.000 evra, vrati Maksimovića u svoje redove i donekle ispravi pogrešnu odluku koja je napravila njegovom prodajom prošlog leta za 5.000.000 evra, ali to nije učinila na zadovoljstvo rukovodstva Hetafea.

Maksimović je prošle sezone odigrao čak 40 utakmica u dresu Hetafea i postigao jedan gol. Bio je važan šraf u pohodu na plasman u evropska takmičenja, a očekuje se da će tako biti i naredne sezone.

Godina procvata Nemanje Maksimovića. Nakon što je zbog odbijanja da produži boravak u Kazahstanu istrpeo šest meseci na marginama Astane, nakon što je u prvoj sezoni na Mestalji odigrao samo 549 minuta u Primeri, 24-godišnji srpski reprezentativac danas je dočekao da u knjige i zvanično bude upisan kao igrač čija se vrednost meri u osam cifara. Toliko je Hetafe sve skupa platio ne bi li i zvanično Maksimovića uzeo Valensiji. Ili bolje reći toliko će najmanje Hetafe platiti za vlasništvo nad ugovorom veziste iz Banje Koviljače.

Zvanično je danas potvrđeno, Valensija nije iskoristila opciju da za 7.500.000 evra otkupi ugovor od Hetafea kome je prošlog leta prodala Maksimovića za sumu od 5.000.000. Da je pravo otkupa iskoristila sledeće sezone Valensija bi morala da plati 8.500.000 evra, da je to učinila na leto 2021. ceh bi skočio na 9.500.000.

Međutim, šef struke Slepih miševa Marselinjo ne vidi Maksimovića u timu, pa je ideja čelnih ljudi na Mestalje bila da Srbina otkupe i odmah prodaju za veće pare. Međutim, kako nisu dobili konkretnu ponudu koja bi garantovala masan profit uslišili su Hetafeovu molbu da Maksu ostave na “Koloseumu Alfono Perez”.

Rešenje koje bi trebalo da zadovolji sve tri strane. Maksimovića jer će ostati u timu u kome je posle dugo vremena dobio priliku da redovno igra – što ga je uostalom učinilo redovnim i u startnih 11 reprezentacije Srbije – Hetafe jer će u Ligu Evrope sa jednim od ključnih šrafova u viziji Hozea Bordalasa, a na kraju i Valensiju, jer će zaraditi i više no što se nadala.

Slepi miševi naime nisu tek tako izašli u susret Hetafeu i za džabe im prepustili igrača čija je vrednost u vrtoglavom usponu. Naprotiv. Hetafe je posle 5.000.000 evra koliko je platio prošlog leta sada izdvojio još toliko kako bi ubedio Valensiju da ne iskoristi pravo otkupa što znači da je Maksimović već sada plaćen okruglo 10.000.000 evra, a to ga čini ubedljivo najskupljim pojačanjem u istoriji kluba sa juga Madrida.

Do sada su tu laskavu titulu delili Oskar Ustari, Roberto Soldado i Pedro Leon – svi plaćeni po 6.000.000 evra.

Pride, Valensijin finansijski interes se ne završava sa tih 10.000.000 evra na ime obeštećenja, jer su po novom sporazumu Slepi miševi zadržali i 30 odsto od naredne Maksimovićeve prodaje. Računaju da taj deo kolača neće biti ispod 3.000.000 evra, jer veruju da će i Hetafe, kad za to dođe vreme, uspeti da barem vrati tih 10.000.000 uloženih u Maksu.

Valensija se ogradila i sav rizik prebacila na Hetafeova leđa. A u Madrida su ga rado prihvatili. Ako hoće da kao klub rastu tako nešto se podrazumeva. Nema sumnje, Azulonesi su Nemanju Maksimovićaprojektovali u igrača na kojem će počivati neki novi, evropski Hetafe.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar