Шта кажете, не може да освоји трофеј?!

Погледајте само ту фацу. . .  Плус, знате ли где је био 1999. године?

Фудбал 30.05.2019 | 22:00
Шта кажете, не може да освоји трофеј?!
Коначно радост за Мауриција Сарија. Заслужена, јер ако се зна шта је све претурио преко главе ове сезоне једино праведно је било да на крају подигне пехар. Мада већина медија наводи да му је то први трофеј у каријери, испоставило се да – греше.

Шеф стручног штаба Челсија је једном већ био победник. Додуше, на далеко нижем нивоу, пошто је далеке 2003. водио аматерски тим Сансовина до Купа Италије за чланове Серије Д. У питању је такмичење за клубове из четвртог ранга, у коме се појавило 160 екипа, а на крају је славила баш Саријева.

Било је то време кад се Сари није озбиљно бавио фудбалом, јер је радио као банкарски службеник, а из хобија био на позицији тренера Сансовина и зарађивао око 15.000 евра годишње. Премија зарађена за славље у финалу купа испоставила се довољном тек да покрије трошкове вечере у једном тосканском ресторану, где је частио екипу. Снимак славље Маурција Сарија са тимом Сансовина и навијачима постао је хит на друштвеним мрежама после финала Лиге Европе, а мало ко је од љубитеља фудбала могао да препозна Челсијевог менаџера у другачијем издању. Пре свега, због косе. „Одао“ га је, вероватно, препознатљиви осмех.

Маурицију Сарију су, иначе, многи замерали како не може да освоји трофеј. Хвалили стил игре, темпо његових тимова, било да је реч о Емполију, Наполију или Челсију, али му спочитавали како се није попео на врх. И ево га сад, дотакао је кров Лиге Европе. Први „прави“ пехар у каријери, започетој пре 29 година.

За место у галерији величина. Тик поред Алберта Малезанија, јединог италијанског стручњака који је пре Сарија освојио друго по важности УЕФА такмичење. Те 1999. тријмфовао је са Пармом у УЕФА купу (касније преименованом у Лигу Европе). У доба кад је Сари био – банкарски службеник!?

Тад је лупао печате, попуњавао формуларе, да би у среду узео меру човеку који је трипут освајао Лигу Европе. Време је да га схвате озбиљно. Било у Челсију – да му на пример повећају плату и дају нови уговор „јачи“ од постојећих 5.000.000 фунти годишње – било у Јувентусу, где се само пехари и подразумевају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар