Šta kažete, ne može da osvoji trofej?!

Pogledajte samo tu facu. . .  Plus, znate li gde je bio 1999. godine?

Fudbal 30.05.2019 | 22:00
Šta kažete, ne može da osvoji trofej?!
Konačno radost za Mauricija Sarija. Zaslužena, jer ako se zna šta je sve preturio preko glave ove sezone jedino pravedno je bilo da na kraju podigne pehar. Mada većina medija navodi da mu je to prvi trofej u karijeri, ispostavilo se da – greše.

Šef stručnog štaba Čelsija je jednom već bio pobednik. Doduše, na daleko nižem nivou, pošto je daleke 2003. vodio amaterski tim Sansovina do Kupa Italije za članove Serije D. U pitanju je takmičenje za klubove iz četvrtog ranga, u kome se pojavilo 160 ekipa, a na kraju je slavila baš Sarijeva.

Bilo je to vreme kad se Sari nije ozbiljno bavio fudbalom, jer je radio kao bankarski službenik, a iz hobija bio na poziciji trenera Sansovina i zarađivao oko 15.000 evra godišnje. Premija zarađena za slavlje u finalu kupa ispostavila se dovoljnom tek da pokrije troškove večere u jednom toskanskom restoranu, gde je častio ekipu. Snimak slavlje Maurcija Sarija sa timom Sansovina i navijačima postao je hit na društvenim mrežama posle finala Lige Evrope, a malo ko je od ljubitelja fudbala mogao da prepozna Čelsijevog menadžera u drugačijem izdanju. Pre svega, zbog kose. „Odao“ ga je, verovatno, prepoznatljivi osmeh.

Mauriciju Sariju su, inače, mnogi zamerali kako ne može da osvoji trofej. Hvalili stil igre, tempo njegovih timova, bilo da je reč o Empoliju, Napoliju ili Čelsiju, ali mu spočitavali kako se nije popeo na vrh. I evo ga sad, dotakao je krov Lige Evrope. Prvi „pravi“ pehar u karijeri, započetoj pre 29 godina.

Za mesto u galeriji veličina. Tik pored Alberta Malezanija, jedinog italijanskog stručnjaka koji je pre Sarija osvojio drugo po važnosti UEFA takmičenje. Te 1999. trijmfovao je sa Parmom u UEFA kupu (kasnije preimenovanom u Ligu Evrope). U doba kad je Sari bio – bankarski službenik!?

Tad je lupao pečate, popunjavao formulare, da bi u sredu uzeo meru čoveku koji je triput osvajao Ligu Evrope. Vreme je da ga shvate ozbiljno. Bilo u Čelsiju – da mu na primer povećaju platu i daju novi ugovor „jači“ od postojećih 5.000.000 funti godišnje – bilo u Juventusu, gde se samo pehari i podrazumevaju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar