Интер потврдио: Спалети је бивши!

Италијански клуб саопштио да је завршио сарадњу са досадашњим тренером. На клупу стиже Антонио Конте! Оде Спалети и однесе 25. 000. 000 евра! Интер се растао са човеком који му је донео два везана пласмана у Лигу шампиона.

Фудбал 30.05.2019 | 16:20
Интер потврдио: Спалети је бивши!
Лучано Спалети није више тренер Интера.

Италијански клуб потврдио је да се растао са стручњаком који је преузео екипу на лето 2017. и ове сезоне одвео је до Лиге шампиона, после седам година.

"Можемо да потврдимо да Спалети више није тренер првог тима. Клуб му захваљује на раду и резултатима које смо заједно остварили", наводи се у кратком саопштењу Интера.

Тако је постало извесно да ће Интер следеће сезоне предводити Антонио Конте, о чијем се доласку интензивно говори последњих недеља.

Очекује се да Конте већ сутра буде промовисан као нови тренер Интера.

Две сезоне, два пласмана у Лигу шампиона. Јесте било драматично, јесте у последњем колу, чак су статистичари ишли толико далеко да су израчунали како се и време голова Матијаса Весина лане на Олимпику и Раџе Њанголана у недељном мечу са Емполијем поклапају у секунд, но, најважније је да је Интер поново на континентланој мапи после неколико сезона патње. Наставиће да се бори у елитном друштву европског фудбала, само тамо неће бити – Лућана Спалетија.

Искусни стручњак је у четвртак јутро и званично постао бивши на стадиону „Ђузепе Меаца“. Интер је изашао у јавност са објавом да је бивши стратег Роме и Зенита напустио клуб и да му се захваљује на свему учињеном. Није мало, иако су навијачи можда очекивали више. Једноставно, Јувентус је у Серији А осам сезона недодирљив, Наполи је формирао екипу која је бебрижна на другој позицији, па је Интеру остало „само“ да буде трећи. И успео је.

Резултатски, Спалети је испунио мисију, међутим, остао је утисак да није успео да контролише свлачионицу. Највише се то односи на релације са ражалованим капитеном Мауром Икардијем, доживео је да му пацке дели његова супруга Ванда Нара, касније се сукобио и са Иваном Перишићем, а кад је једном пропустио прилику да буде главни, све је отишло дођавола.

Отежавајућа околност за Спалетија је што је над њим месецима висила сенка замене. Помињали су се могући поврантици у лику Дијега Симеонеа и Жозеа Муриња, међутим, управа је пре неколико седмица успела да приволи Антонија Контеа да преузме екипу на крају сезоне. Све је то досадашњи стратег знао, али је ћутао, радио и на крају увео екипу у Лигу шампиона, па се може рећи да одлази уздигнута чела. И пуних џепова, јер ће Интер морати да му исплати 25.000.000 евра на име обештећења за превремени раскид сарадње, планиране до јуна 2021.

Сад је све спремно за црвени тепих у Интеру, да по њему гази Антонио Конте. Очекује се да већ у току дана Неразури потврде ангажман новог тренера, који би требало да потпише уговор на три сезоне, вредан 9.000.000 евра годишње плате. И да онда реконструише тим по својим жељама.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар