Inter potvrdio: Spaleti je bivši!

Italijanski klub saopštio da je završio saradnju sa dosadašnjim trenerom. Na klupu stiže Antonio Konte! Ode Spaleti i odnese 25. 000. 000 evra! Inter se rastao sa čovekom koji mu je doneo dva vezana plasmana u Ligu šampiona.

Fudbal 30.05.2019 | 16:20
Inter potvrdio: Spaleti je bivši!
Lučano Spaleti nije više trener Intera.

Italijanski klub potvrdio je da se rastao sa stručnjakom koji je preuzeo ekipu na leto 2017. i ove sezone odveo je do Lige šampiona, posle sedam godina.

"Možemo da potvrdimo da Spaleti više nije trener prvog tima. Klub mu zahvaljuje na radu i rezultatima koje smo zajedno ostvarili", navodi se u kratkom saopštenju Intera.

Tako je postalo izvesno da će Inter sledeće sezone predvoditi Antonio Konte, o čijem se dolasku intenzivno govori poslednjih nedelja.

Očekuje se da Konte već sutra bude promovisan kao novi trener Intera.

Dve sezone, dva plasmana u Ligu šampiona. Jeste bilo dramatično, jeste u poslednjem kolu, čak su statističari išli toliko daleko da su izračunali kako se i vreme golova Matijasa Vesina lane na Olimpiku i Radže Njangolana u nedeljnom meču sa Empolijem poklapaju u sekund, no, najvažnije je da je Inter ponovo na kontinentlanoj mapi posle nekoliko sezona patnje. Nastaviće da se bori u elitnom društvu evropskog fudbala, samo tamo neće biti – Lućana Spaletija.

Iskusni stručnjak je u četvrtak jutro i zvanično postao bivši na stadionu „Đuzepe Meaca“. Inter je izašao u javnost sa objavom da je bivši strateg Rome i Zenita napustio klub i da mu se zahvaljuje na svemu učinjenom. Nije malo, iako su navijači možda očekivali više. Jednostavno, Juventus je u Seriji A osam sezona nedodirljiv, Napoli je formirao ekipu koja je bebrižna na drugoj poziciji, pa je Interu ostalo „samo“ da bude treći. I uspeo je.

Rezultatski, Spaleti je ispunio misiju, međutim, ostao je utisak da nije uspeo da kontroliše svlačionicu. Najviše se to odnosi na relacije sa ražalovanim kapitenom Maurom Ikardijem, doživeo je da mu packe deli njegova supruga Vanda Nara, kasnije se sukobio i sa Ivanom Perišićem, a kad je jednom propustio priliku da bude glavni, sve je otišlo dođavola.

Otežavajuća okolnost za Spaletija je što je nad njim mesecima visila senka zamene. Pominjali su se mogući povrantici u liku Dijega Simeonea i Žozea Murinja, međutim, uprava je pre nekoliko sedmica uspela da privoli Antonija Kontea da preuzme ekipu na kraju sezone. Sve je to dosadašnji strateg znao, ali je ćutao, radio i na kraju uveo ekipu u Ligu šampiona, pa se može reći da odlazi uzdignuta čela. I punih džepova, jer će Inter morati da mu isplati 25.000.000 evra na ime obeštećenja za prevremeni raskid saradnje, planirane do juna 2021.

Sad je sve spremno za crveni tepih u Interu, da po njemu gazi Antonio Konte. Očekuje se da već u toku dana Nerazuri potvrde angažman novog trenera, koji bi trebalo da potpiše ugovor na tri sezone, vredan 9.000.000 evra godišnje plate. I da onda rekonstruiše tim po svojim željama.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar