Федерер "матор"? Ма, јок, играо са татом противника...!

Роџер Федерер у занимљивој ситуацији - на Ролан Гаросу ће одмерити снаге са играчем са чијим је оцем играо у Паризу.

Тенис 30.05.2019 | 15:23
Федерер "матор"? Ма, јок, играо са татом противника...!
Роџер Федерер добро гура на Ролан Гаросу, након што се вратио на тај турнир пошле четворогодишње паузе.

Успешно је прошао два кола, и то остваривши убедљиве победе (3:0), а у трећој рунди очекује га меч са Каспером Рудом, тренутно 63. играчем света.

Руд, који је 17 година млађи, први пут у каријери ће играти против Федерера. То не било ништа необично, јер је реч о 20-годишњем играчу, али прича постаје занимљива ако се зна да је Швајцарац играо са Касперовим татом!

Наиме, 1999, када је Федерер дебитовао на Ролан Гаросу, играо је и Кристијан Руд. Он је тада догурао до трећег кола, а 17-годишњи Роџер поражен је на старту од Патрика Рафтера.

Каспер, наредни Роџеров противник, тада је имао само пет месеци.

Две године касније, такође у Паризу, Кристијан Руд одиграо је последњи Ролан Гарос, и то пошто је у првој рунди такмичења био приморан да преда меч Јерменину Саргису Саргисијану. Да га повреда није зауставила, Руд би можда одмерио снаге са Федерером, јер је он био ривал у другој рунди. Саргисијан је састао са Роџером и изгубио меч.

"Познавао сам све момке који су играли тада. Тада је било другачије време", рекао је Федерер и додао да се добро сећа да је у његовом делу жребу пре 18 година био Кристијан Руд, јер је тада први пут стигао до четвртфинала неког гренд слема.

Каспер је открио да је много слушао о Федереру током детињства.

"Тата ми је причао да су заједно тренирали. Нису имали среће да играју један против другог, али су се знали са турнира. Отац га је запазио, иако Роџер у то време није освајао пехаре, али му је запао за око јер је био добар. Када сам слушао те приче, Федерер је већ увелико освајао трофеје, али ја нисам тада био свестан колико је он велики шампион", додао је Каспер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар