Гваидо најављује наставак протеста

Венецуелански опозициони лидер Хуан Гваидо обећао је да ће наставити уличне протесте, након што су преговори са владиним званичницима у Ослу завршени без напретка у решавању политичке кризе у Венецуели.

Свијет 30.05.2019 | 08:48
Гваидо најављује наставак протеста
Како преноси Ројтерс, опозициони изасланици су на јучерашњем састанку поново позвали председника Николаса Мадура да одступи са власти и дозволи прелазној влади да организује председничке изборе, чиме би, како сматрају, политичка криза била окончана.

„Није било непосредног договора, тако да нам је једина шанса да останемо на улицама“, рекао је Гваидо за Фокс бизнис нетворк.

У ранијем саопштењу, Гваидова канцеларија је саопштила да је опозиција и даље спремна да настави разговоре док постоје услови за напредак, али да неће одустати од свог плана за нове избре.

Министарство спољних послова Норвешке, која је посредник у преговорима, саопштило је јуче да су и представници венецуеланске власти и опозиције показали жељу за напретком у тражењу обострано прихваћеног и уставног решења, укључујући политичка, економска и изборна питања.

У саопштењу, Министарство позива обе стране на дискрецију у јавним изјавама, како не би био угрожен преговарачки процес.

Мадуро је на националној телевизији рекао да је влада припремила основу за посредништво Норвешке после месеци тајних разговора.

Опозициони извори такође су навели да је месецима било контаката са владиним представницима.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар