Поднесена пријава против Тегелтије

Судија Окружног суда у Бањој Луци Милан Благојевић поднио је дисциплинску пријаву против предсједника Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) БиХ Милана Тегелтије након објаве снимка у афери "Поткивање", сазнаје Клиx. ба.

Република Српска 29.05.2019 | 22:56
Поднесена пријава против Тегелтије
У разговору за Клиx.ба судија Благојевић је потврдио информацију о подношењу дисциплинске пријаве те на старту напоменуо да је Тегелтија истовремено и судија бањалучког суда те објашњава шта је све прекршено у овом случају.

"То су два дисциплински прекрашаја из члана 56. Закона о ВСТВ-у БиХ - дисциплински прекршаји судија. То што је урадио на снимку, радио је не само као предсједник ВСТВ-а већ и као судија Основног суда у Бањој Луци. Не треба заборавити да је он судија тог суда. Он је у кафани крчмио рачуне вршећи двије функције", казао је Благојевић.

Наш саговорник изричито наглашава да Тегелтија није имао никакво право да у кафани разговара на тему коју је бх. јавност имала прилику гледати.

"За све један закон, за Тегелтију други"

"Ужасавам се посљедњих тумачења и не желим помињати имена адвоката који важе за еминентне у БиХ. У закону лијепо пише да је дисциплински прекршај судије ако се упусти у непримјерене контакте са странком. Не каже закон са странком у свом предмету. Онда би то значило да судије на велика врата могу сједити у кафани и утјецати на предмете њихових колега судија", објашњава Благојевић.

Он истиче да је снимак на којем се налази Тегелтија класичан непримјерен контакт какав се описује законом.

"Прво јер се одвија у кафани, друго што Тегелтија као предсједник ВСТВ и судија разговара о конкретном предмету и каже што се чује 'Ја сам у понедјељак у Сарајеву, доставит ћеш ми број предмет па ћу видјети са Далидом'. Опростите, то је класично упуштање у непримјерен контакт са странком. Замислите да је било који други судија то урадио!? Он би сигурно, како би и требало, одмах био дисциплински процесуиран. Али за све важи један закон, а за Милана Тегелтију важи други закон", мишљења је Благојевић.

Бањалучки судија појашњава да се по члану 56 и тачки 23 Закона о ВСТВ-у изричито прописује да је дисциплински прекршај судије и 'свако друго понашање које може изазвати разумну сумњу јавности у непристрасност и кредиблитет'.

"Кућа рушења права, а не кућа права"

"Овако понашање било којег судије, не само Тегелтије, управо изазива разумну сумњу у кредиблитет. Како да наши људи вјерују правосуђу када су видјели како се ствари договарају у кафани и то од онога ко је шеф правосуђа", запитао се Благојевић.

На питање шта се може очекивати након његове дисциплинске пријаве, Благојевић одговара да из слова закона, када је ријеч о Уреду дисциплинског тужиоца, сам Уред би требао поступати по томе и када чланови ВСТВ-а учине као судије.

"Они су осмислили у пословнику одредбу као подзаконском пропису, иако о томе нема слова у Закону о ВСТВ-у да ће они одлучивати хоће ли се покренути и водити поступак против члана ВСТВ-а када учини неки прекршај. То нема нигдје у закону. Они узму себи заправо да одлучују да ли ће водити поступак када су они у питању. Исто је као за оцјену судија и имовинске картоне", говори судија Благојевић и разговор закључује ријечима "умјесто да то буде кућа права, то је кућа рушења права".

(БН/Клиx)

Коментари / 107

Оставите коментар
Name

Горан

29.05.2019 21:03

Браво људино...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

29.05.2019 21:13

Браво има још људи у БЛ и РС.

Name

Ре

29.05.2019 21:28

Оце Додик да га процесуира и ослободи како га небих нико могао судити.

Name

Па

29.05.2019 21:40

Цео балкан је просто напросто , посрнуо

Name

ре Горан

29.05.2019 22:10

Овај судија је већ од раније у сукобу са Тегелтијом тако да колико је његов стварни мотив истјеривање правде?

Name

Руза

29.05.2019 22:10

Браво Благојевицу , све је коруптирано у Основном Суду знам из лицног искуства , судије Раде за паре , а не по закону - треба све судије сељаке , цобане стрпати у затвор ! Нису они за судије , они су за криминал !

Name

Без обзира

30.05.2019 04:18

Како ће се завршити овај случај, ипак је за надати се да нисмо скроз пропали јер ето, хвала Богу, у мору непоштених правних радника, што судија, што адвоката, имамо и двојицу поштених, а ти су наша два бањалучанина Бранко Перић и Милан Благојевић! Ипак, има наде!

Name

За Ре Горан

30.05.2019 04:21

У овом случају, то уопште није важно!

Name

Додик на целу криминалне хунте у РС!

30.05.2019 04:51

На залост стоји Додик на целу криминалног клана који контролисе финанцијске токове у РС и слузи лицном богацењу тих истих!

Name

ДОБОЈЛИЈА

30.05.2019 05:27

Браво Милане.Знам Те као принципијелног човјека а драго ми је да си и остао такав

Name

ре ре Горан

30.05.2019 05:28

На првом мјесту закон....а на другом стварни мотиви! Човјек само указује да је прекршен закон и позива се на конкретан члан закона. То је једини начин сагледавања ствари у овом случају а не као Тегелтиоја "па кум ме замолио да погледам....а кум се не одбија....изговор"! Или Тегелтијини правни заступник, познати лакташки адвокат МД, који каже "увјерен сам да Тегелтија није крив" без иједног доказа, истраге, аргумента.... и ми сад као овце тревба да кажемо"НИЈЕ КРИВ" каже МД!?!?! Само по закону и са аргументима тј доказима па ком опанци ком обојци!

Name

РУГИПП

30.05.2019 06:00

А кад ће на ред доћИ суђење земљишној мафији из Геодатске управе- РУГИПП, Предраговић, Деурићу, Груловићи, Кременуши за књижење земље државне Буди Станковићу и синовима, чека у фијоци код Тегелтије.

Name

Стана

30.05.2019 06:00

Поступак це провести они који су стали уз њега. Нема од тога ниста!

Name

хуго

30.05.2019 06:33

Немогуће ја да један човјек разбије смрдљиву љуштуру. Даај Боже да се нешто промијени.

Name

Бојазан

30.05.2019 10:28

Свака цаст судио. То се зове професионалност. Мада такви Додику не одговарају, па себојим да це Вас смијенити. Сваколика подрска и срецан сам да има патриота и у судовима, као и у полицији, те у свим другим институцијама. И таквепатриоте признајем као институције. А сто се тице еминентних адвоката који бране тегелтију само да вас подсјетим да постоје двије врсте адвоката: 1. Адвокати који веома добро познају право и 2. Адвокати који веома добро познају судије (тегелтијског кова). Како реце @Горан и јапотврдјујем: Браво људино...

Name

Бањалука

31.05.2019 06:17

Богу хвала, да се бар неко одважио! Хвала Професоре у име свих нас, и у име оних, који ће овдје овдје остати послије нас! Ја се, од срца надам да ће то бити наши потомци, да их ове аждаје неће све отјерати одавде!

Name

Ре Стана

31.05.2019 06:21

Па зар зато што мислимо и знамо, да од тог нема ништа, ништа не требамо ни покушати? Ја се не слажем с тобом, напротив, ја сматрам да ми требамо покушавати све, али баш све, па, надати се да ће бар нешто од тога успјети!

Name

ре Горан

31.05.2019 10:07

А можда је и раније у сукобу због кршења закона.

Name

Алтернативни Судија

31.05.2019 10:52

А ја се обрадово да је то урадио цестити и благословени судија Пане Г. судија високих моралних и материјалних вриједности - овдје се не мисли на поткивацке вриједности- који веома добро зна ста знаци судство и правицно судјење, и који не би дозволио да га се поткупи ни поткује. Једино зна понекад да се занесе, опусти и исповиједи, не обрацајуци пазњу на Великог Брата. Цовјек и судија који никада не би дозволио да га се уцијени ситним услугама, и примора да доноси пресуде ван сваке памети. Неструцне, неписмене, небулозне, изнудјене. Стета сто висе таквих нема. Ал добро бице прилике, поднијеце и он некада неку сл8цну пријаву. Мозда и против сам9г себе, кад схвати да је и то боље него остати у Колу Дјавољем. Зато, свака подрска напредовању у слузби и вјестом преузимању и најкомпликованијих предмета. Које само та судста и људска громада мозе успјесно да ријеси.

Name

Оде право

31.05.2019 11:00

Кад додје до подизања оптузнице, а никад неце, тузба оде право судији Гаврицу. Принипијелном и праведном. Цак и ако не буде по редослиједу додијељен њему, наце се нацина да се тузба распореди у праве руке. Цовјеку који је у стању да написе једну реценицу на цијелој једној страни, да да не стави на зарез, ни запету, ни узвицник, ни усклицник, ни велико ни мало слово. Цак ни у ријецима: Поткивање, Снимање, митоМанија,.. Браво Мајстори. Али: Цица увијек додје на колица, а и Маца на Вратнца. А онда ни мисја рупа помоци неце. Зато предлазем да предмет мозе и треба да оде само, и искљуциво судији Гаврицу у Сарајево.

Name

БиХ

31.05.2019 21:00

Свака цаст "ЉУДИНО"

Name

Ратко

29.05.2019 21:05

Не познајем овог цовека нити кад сам цуо за њега, али цитајуци коментар, ако има оваквих 1%, није касно, има наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдук

30.05.2019 00:27

Врховни суд ,је оспорио његову пресуду ,а у вези инвлидитета ,борца прве кат. тако ,да се не заносите ,у правду ,његова улога је оцекивана ,могао је бити ,било ко други .свеједно .

Name

И ја кажем

30.05.2019 04:24

Ето има 2% - Перић и Благојевић! За почетак бар нешто!

Name

Скептик

30.05.2019 05:36

Дисциплинска пријава? Значи, биће кажњен укором или опоменом?

Name

Примјер

30.05.2019 05:48

овај цовјек је једна велика постењацина познајем тај незели својим најблизим несто средити испод зита велико постење има свој стан и ауто то је све!!! Господин Тегелтија куцу са базеном у БЛ колико то коста ???

Name

херцеговац

30.05.2019 06:07

Честитам човјече,само људи попут тебе могу отворити очи овом народу.Од нечега се мора кренути,ово је добра прилика.Без политике и национализма,смо по закону.

Name

ре ратко

30.05.2019 06:14

нек надјемо јос три Благојевица....ето нам цетворке која је довољна да се упусти у борбу са овом правосудном пошасти....сам цовјек ниста не мозе против њих који су се накотили као мрави...

Name

ре ре Ратко

30.05.2019 07:08

Благојевиц је био цлан судског вијеца када је осудјен Тегелтијин пријатељ зеленас БраниславСмиљаниц Цело на 12 година затвора.Онда је врховни суд РС смањио пресуду на 9 година

Name

Бањалука

30.05.2019 19:45

А ко казе да су у врховном суду квалитетне судије? Сто је суд виси , виси је филтет политике у игри.... У уставном суду је циста политика....

Name

Фарса

01.06.2019 06:18

Све је то позорисна представа за народ. Све је вец унапред договорено а обицни људи це стеци утисак да правде ипак има. Послије ових њестених процеса лопови излазе јаци,безобразнији...

Name

Милко

29.05.2019 21:11

мозда ипак има наде за овај народ. Браво храбри цовјеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2019 06:15

Немој тако. Милан Тегелтија ти штити НОВОМАТИЦ.

Name

Ее

30.05.2019 06:45

Е мој натодее !!Само да се смири ситусција јер сви су они исти !!!!!који нису давно су отисли из овог корумоираног правосудја партијско коалиционо позиционо!! То је само исто као и додиг сам себе тузи!!!!!!спрдња невидјена !хоботница увезана !!!

Name

Днк

29.05.2019 21:12

Браво за храброст!Мало их је храбрих у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

10000%

30.05.2019 22:11

Овај судија је примјер зависног судије, а овај његов акт је фарса.

Name

Ре

31.05.2019 15:17

Ето ти једини се нашао да о овом судији кажеш нешто лоше! Онда бар појасни, на чему се заснивају те, тоје тврдње!

Name

Куки

29.05.2019 21:17

Па Јел још постоје овакви људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

30.05.2019 05:02

Доведени смо у биједну ситуацију, понижавајућу, безизлазну, по питању слобода, беззакоња, неправди и свих негативних друштвених девијација, да не можемо вјеровати да има ико поштен, частан и одговоран у овим Институцијама...

Name

Мими

29.05.2019 21:24

Има наде за опоравак овога у сваком смислу посрнулог друштва,када човјек прочита наведени текст.Постоје на срећу и честити професионалци попут овог човјека који само брани сттуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.05.2019 21:26

Браво, изгледа има и покоји поштен. Такве треба бирати. Закон треба бити једнак за све. Тегелтија је коцкар, алкос и криминалац, и срамота је да такви воде врх правосудја. Болесник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.05.2019 21:31

Има и честити судија, па удрузите се честите судије и ријешите ове проблеме и удјите у историју као часни и поштени. О многима це историја причати како су уништили свој народ и опљацкали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одгивор

29.05.2019 21:33

Судија Благојевиц познат као реалан и постен судија.Свака цаст.Ста урадити како сакцијонисати адвокате који покопасе правосудје као сто је Пуцар Миљкан.Он зло прави од правосудја и правде.Пресуде су му безаконите провјерите у судовима и увјерите се а знате и ви господине Благојевицу да је ово тацно.Како то зауставиту.Зна се које судије плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

30.05.2019 04:35

НЕК ПРОВЈЕРЕ ПУЦАР МИЉКАНА НА КОЈИ НАЦИН ЈЕ ОСЛОБОДИО КРИВЊЕ ЦОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ НЕПОСРЕДНО ПРЕД КРАЈ РАТА ПРЕКАЗИО ЗЕНУ АУТОМ. ЗНАТЕ ЛИ КОЛИКО ЈЕ ДОБИО ИСТИ ТАЈ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ТУ ЗЕНУ? НИ ДАНА ЗАТВОРА. ПУЦАРУ ДА ЛИ БИ ТАКО ПРОСАО И НЕКО ДРУГИ ДА ЈЕ ТВОЈУ МАЈКУ УСМРТИО АУТОМ?

Name

Миљкан

30.05.2019 16:38

Ајд сјаси...

Name

ре правда

31.05.2019 16:30

Мислиш на ону старију жену што је нешто мутила ( љубав,па отимање некретнине)са оним с,м,па је пребио палицом у гаражи!Па он је осуђен јер је њен клан(бивши министри) од већег утицаја.Сачувај боже ко су министри у овој земљи!У БИВШОЈ ЗЕМЉИ,би се водило рачуна о достојанству министара и породица министара,држава би овакве породиче срамоте људи на положају крила ,као државну тајну.А овдје се министри и њихови пријатељи поносе скандалом !

Name

Ре Правда

01.06.2019 16:17

Па, прије свега погледај какви су предсједници држава, све је то раскалашено, имају јавно швалерке, многи разведени, па јел могу министри бити добри, кад је предсједник односно шеф такав?! И то је тако у цијелим свијету, један општи пад морала!

Name

ПРОСТАКЛУК

02.06.2019 07:32

Колико знам чаки директор ммф је због сеx скандала био смјењен!О аферама америчких предсједника се одмах истражује и доказује!!!О општем паду критерија морала можемо говорити,али да министри тј јавне личности и њохове породице нису под оком јавности и да могу неказњено и без осуде чинити свашта није тачно!!!!Уосталом ,јавне личности своим понашањем дају смјернице ,тј примјер народу!!!Па онда имамо комплетно затровану средину!! И још горе ,ти исти кобива министри,,коменаришу ,тј улазе туђе животе .Тачније,на сцени је ПРОСТАКЛУК!!!!

Name

Бањалуцанин

29.05.2019 21:34

Свака ти цаст то је судија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додикоглу

29.05.2019 21:35

Мераба, мераба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре -ре

30.05.2019 06:58

Ја глупи коментара биће све још горе против народа и бораца РС како Бурле каже , јер је он још вођа без дана затвора за пропаст свега у РС.

Name

куку нама са нама

29.05.2019 21:43

Слажем се са вама,али шта ће бити на крају..не изувајте се прије воде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

30.05.2019 03:50

Биће као и са свим осталим лопинама који су ухваћени у лоповлуку снимком. Снимак ће бити незаконито прикупљен доказ и бавиће се са њим и оним који га је снимао. Сниматељ ће бити ловина, а лопов жртва.

Name

израелац

29.05.2019 21:45

па него шта, тако треба.. суспендујете га да се мало одмори и да људи забораве на скандал па га послије тихо вратите на посао... требали се се одма тога сјетити.. а ви прво контру па изјаве па се испросипате безвезе неким аргументима који не пију воде... пошаљите га сад на одмор и супер све

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

29.05.2019 22:02

Па судија, прави си, знас ти и за паљење доказа у Основном суду и за Владу Јурисица, као и судију у предмету Фруктона, али браво мајсторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање је сад

30.05.2019 05:32

А шта то би са Фруктоном..?? Ко, шта, како, зашто, с ким, с чим, ђе су паре..??

Name

Ко

29.05.2019 22:07

зна ста су опет смислили???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

30.05.2019 05:04

Свака част!

Name

одговор

29.05.2019 22:12

Израјелац Благојевиц судија је сигурно постен и цестит цовјек и судија.Немозе он у тај кос. јерујем му да је постено инио свој став.има и те како постених и цасних судија.Проблем су и адвикати и они су главни за муцке код судија.Треба увест кодекс награде и казне код адвиката.Дворски адвокат Пуцар муцком и незаконито добива пресуде и пар нхих адвиката то треба зауставити.Провјером пресуда знаце се које су силне неправде направљене по судовима.Само напред судија Благојевицу мозес ти пуно уцинити и истину јавности изнијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

30.05.2019 05:35

Па тај Пуцар и њему слични могу тако да раде јер им то омогућавају судије и тужиоци. Све док су и они скројени по истом шниту и калупу као и дотични и слични адвокати, правосуђе ће бити такво какво је сада. А зна се какво је. Зна се и какво бии требало бити. Али, није добро нити ће бити. Нису изгледи.

Name

ре

31.05.2019 16:42

од толико бањалучких адвоката, који руководе судијама и њиховим ситним и крупним пресудама,ти се окомио само на Пуцара!!!Напиши ,наведи и пресуде којима је руководио.Нема у суду судије који доноси неутрално пресуде ,тј свака пресуда је формирана тако ,да се из ње види да судија ради за некога или за себе!!

Name

29.05.2019 22:40

Надам се да овај господин цита ово ..... Али капа до пода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спороприцас

30.05.2019 00:42

Има. Само колико це то трајати док га не уцијене итд. Мафија дрзава. Па млади одосе Па брате како неце . Јбт па гдје иде ово? Мајке ми ово нема ни у филму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

30.05.2019 03:31

На крају це да буде укор разредног старјесине. Трла баба лан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је овај судија био до сада?

30.05.2019 04:24

Добиöи су наредбу од запада да ријесе слуцај. А сад це на њихова мјеста доци људи истог карактера и тако у круг вазно је украсти градјанима вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

30.05.2019 04:48

дај бозе да се не обрусе на овог судију

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

30.05.2019 04:49

Да да , постаје да поштен приступ послу судије буде невидљив и без потребан . У мутну воду чаша бистре воде пуно немјења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

30.05.2019 05:11

Ако је искрено треба поздравити, сумње у овој политичкој корупцији увијек постоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Астра

30.05.2019 05:16

Поштених људи има, медјутим више је оних других

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одакле

30.05.2019 05:17

сад тебе извукосе ? Или си се пробудио из зимског сна у ста не вјерујем. Питам се колика је твоја зифра да одрадис сто треба јер све се одвија тацно као у бразилским серијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брандо

30.05.2019 05:34

Свака цаст господине благојевицу. Ону битангу и пољупину тегелтију треба ухапсити и заувијек протјерати из судства. Мрцина не помисља на оставку, слатке лоповске паре сто млати фујјјј одвратно.багра је то невидјено, а захвалност људима као сто је благојеви ћц сто имају морала и цастим да се супротставе овим јадима и криминалцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видио да му се може

30.05.2019 12:15

Па што би давао оставку? Није луд! Вјероватно конта да ће се о овом причати још дан два, и готово - доћи ће нека нова врућа тема, а ово ће пасти у заборав! Ето Крунић је убијен прије 40-так дана, и о том више нико и не прича! Брзо "они" измисле нов догађај и нову тему, да се стара заборави!

Name

Ре Видио

30.05.2019 16:32

Управо тако!

Name

Брандо

30.05.2019 05:35

Свака цаст господине благојевицу. Ону битангу и пољупину тегелтију треба ухапсити и заувијек протјерати из судства. Мрцина не помисља на оставку, слатке лоповске паре сто млати фујјјј одвратно.багра је то невидјено, а захвалност људима као сто је благојеви ћ сто имају морала и части да се супротставе овим јадима и криминалцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јов

30.05.2019 05:37

Тегелтију треба ако га икад буду смјени ли на тест за кокаин, класицни наркоман који не зна ста прица. Треба пуно пара за смркање па се бави криминалом у многим предметима на мјеста пресуда. Олос и хуља за њега је затвор фоча какав црни суд да он води. Робија мајка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

30.05.2019 05:42

професор и судија Благојевиц је наса свијест и савјест и треба га подрзати у борби против правосудне банде. Такав треба да је предсједник ВСТС, па да видити ста је реформа и како лете корумпиране судије на улицу или затвор. Респект!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

30.05.2019 05:44

Браво људино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

30.05.2019 05:49

Тако је цасни цовјеце поднеси пријаву, па нека смисљају како да лопова извуку. Нека остане траг, затребаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2019 05:57

НЕ НАСЈЕДАЈТЕ ЉУДИ..СВЕ СУ СЕ ОВО ДОГОВОРЛИ..МАЛА ЈЕ СРПСКА ЗНАМО СЕ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално стање

30.05.2019 06:03

Тегелтија, ко је убио Давид-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

30.05.2019 06:11

Браво Благојевицу, свака цаст на реценом....како народ да вјерује правосудју крај Тегелтије и осталих слицних њему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

30.05.2019 06:30

БИЋЕ ЈАКО ТЕШКО ДА ТУЖИЛАШТВА И СУДОВИ У БИХ ПОВРАТЕ ПОВЕТЕЊЕ ГРАЂАНА.ТАКО ДА И У ОВОМ СЛУЧАЈУ ТЕШКО ДА ОД БИЛО КАКВЕ КАЗНЕ БУДЕ ИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правопис

30.05.2019 06:35

"Корумпирано", а не "коруптирано". "Ја бих", а не "ја би". "Ти би", а не "ти бих". "Он би", а не "он бих". "Ми бисмо", а не "ми би" и не "ми бих"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправно

30.05.2019 07:54

Потенцијал се гради од аориста помоцног глагола бити и радног глаголаког придјева. Нпр. Ја бих био, ти би био, он би био, ми бисмо били, ви бисте били, они би били....

Name

Доми

30.05.2019 06:37

Само нека инцко смијени додика,и сви проблеми у рс це бити ријесени!он је господар живота и смрти у рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

30.05.2019 06:55

Мислим да це одговарајуци људи направити притисак да се повуце оптузба или је одбити као неоснована ма ста било мислим да це се обуставити а судију који је направио пријаву тразит це греске и мозда подметнути несто да га избаце посто руси рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

30.05.2019 06:56

Баја це то да среди као и све до сад.Србски је то кадар и мозе да ради ста оце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенат

30.05.2019 06:57

Тог истог Благојевића је додик прије 2 године именовао у Сенат РС. Значи, сенатор или сенатор - просудите сами. хттпс://www.цапитал.ба/судија-благојевиц-прекрсио-етику-уласком-у-сенат-рс/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трла баба лан

30.05.2019 07:23

Колико видим, ово је личне природе од овога судије. Он мени, ја сад њему, тако да је ово без везе. Чим је он прихватио да буде у Додиковом сенату, зна се какве је сорте.

Name

ре СЕНАТ

30.05.2019 15:49

Када тако писес онда написи и да га је тај исти Додик и избацио из Сената. А сто би га стављао па избацивао? Па једноставно јер није хтио да ради по диктату госн Додика. Цовјек је колико се да видјети само свој. Није продана дуса.

Name

!!!

30.05.2019 18:19

Кад је ријец о сенату РС, има у том тијелу свега и сваста. И добра и оног супротног добру. Својевремено је и Драгана Цавица уврставао, па избацивао из тог тијела. Сад какав је формално правни Цавицев статус обзиром да је постао то сто је постао није ми познато. Иако би то тијело требало да буде врховно савјетодавно у РС моје видјење је да се ради о обицном Додиковом приватлуку, као онај воцњак који се тресе кад узри газелом хеликоптерског сервиса РС.

Name

ре !!!

30.05.2019 19:56

Сенат је очито пука Додикова формалност. Па ко то њега може да савјетује? И у чему? Он је бос свих послова. Људи који обнасају дузности су пуки изврсиоци. Када се то сенат састао и о нецему расправљао? Тацно је то, има у Сенату квалитетних људи али и ниставаца обицних.

Name

Стуб друства

30.05.2019 07:15

Добро је да постоје судије који су спремни бранити цасну професију,рад судија по професионалним и моралним нацелима.Без тога нема друства, само безнадје и хаос. Цитав систем овиси од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Правда

30.05.2019 08:12

Свака част људино! Овако треба да ради струка! Др Благојевић је судија и професор на факултету и то веома поштен и цијењен у свом раду. Читам његове колумне у Ослобођењу дуго, и не могу да вјерујем шта човјек тамо пише о правосуђу.... и да нико у овој држави не каже ДОСТА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

30.05.2019 08:28

Браво Људино! Има још часних и поштених судија у овој земљи. Све је јасно објашњено, да не могу квази адвокати више било шта послије овога да причају и мажу очи овом јадном народу и бране Тегелтију. Тегелтија је један обични криминалац који је навикао да на овај начин ради годинама. Једини проблем је тај што је први пут сада ухваћен на дјелу. Ко је иоле сумњао да било шта недозвољено ради, послије овога само ставља печат питврде на досадашње сумње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

30.05.2019 09:26

Браво мајсторе,док има таквих људи,назалост премало има и наде за ово посрнуло цовјецанство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

30.05.2019 13:26

Све похвале за часног судију! Гдје сте остале судије? Је ли по вама све у реду? Као мишеви се сви забили у канцеларије и климате главама! Браво Благојевићу!

Name

ЈА

30.05.2019 16:13

Правосуђе је јавна кућа! Браво царе!

Name

МОМО

30.05.2019 17:30

За овог Благојевића сви КАЖУ ДА ЈЕ НАЈПОШТЕНИЈИ СУДИЈА али је у немилости Тегелтије поштењачине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МОМО

30.05.2019 20:02

И ја сам тако чуо да је судија прва лига. Закон, Устав и нема циле - миле код њега. Таман да суди најрођенијем, друже тако ти је па ти види сада. Мора бити у немилости кад је Тегелтија обични кримјналац, жестоки момак, а Благојевић озбиљан судија који неће да се повинује правосудној клики. Браво Благојевићу! С тобом има наде у боље сутра!

Name

МИРКО

30.05.2019 17:32

СВАКА ЧАСТ МИЛАНЕ,ДАЈЕШ НАМ НАДУ ДА НИЈЕ СВЕ ИЗГУБЉЕНО У НАШОЈ ЗЕМЉИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МИРКО

30.05.2019 20:11

Овакви људи заиста дају наду да није све изгубљено. Гдје су остале судије? Биће да им је све потаман... Боли њих уво за корупцију, они имају добру плату....сакрили се мишеви у своје рупе и као и увјек мањи од маковог зрна...

Name

Помозимо отажбини

30.05.2019 19:43

Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари и државни службеници повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Помозимо отадзбини

31.05.2019 05:23

Лицни интереси це нас костати главе. Док сви накупе своје кесе....

Name

Туњице

31.05.2019 14:16

Аферим јуначе свака ти част,коначно неко ко има савјести а Тегелтија је добро уновчио функцију нетреба њему више ништа....само јос да не оде у затвор и то је то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.05.2019 15:32

Можда њему не треба, али треба нама, а са њим у пржун, и да врати све непоштено стечено!

Name

ре

31.05.2019 17:05

Да,ал ко ће радити ревизију пресуда које јсу он и све остале судије у последњих 10 година доносили.Поготово што су све пресуде донесене заједничком акциом адвоката и судија ,тако да јадни грађанин није имао никакву шансу за минимум правде.Када свему томе додамо законе о застари итд ,итд.........мало је вјеровати да се до провјетравања правосуђа може доћи једном смјеном.Хм,за неку озбиљнију промјену ,треба много,баш много тога учинити!!Овако ,то би значило ,сјаши .....................................................