РГ: Бугарин избацио Хрвата!

Изненађење у Паризу! Бугарски тенисер Григор Димитров приредио је изненађење у другом колу Ролан Гароса.

Тенис 29.05.2019 | 21:09
РГ: Бугарин избацио Хрвата!
Димитров је после четвороипочасовног маратона елиминисао 11. носиоца Марина Чилића.

Бугарин је савладао Хрвата после преокрета са 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

Он је тек други пут у шест међусобних сусрета савладао Чилића, као и пре четири године такође у Паризу, иако је тада славио на Мастерсу.

Чилић је у првом сету пропустио сет лопту на 5:3, али је успео да поведе 1-0 након што је био стрпљивији у тај-брејку.

Димитров одговара у другом сету брејком на 5:4, након што је претходно пропустио три шансе у шестом и осмом гему.

Потом Бугарин не користи брејк прилику на старту трећег сета, након чега Чилић поправља сервис, а онда стрпљивом игром кажњава грешке ривала у седмом гему, те прави брејк који му доноси 2-1.

Многи су помислили да је тада Чилић коначно сломио отпор 46. играча света, али до краја меча је Димитров био тај који је диктирао игру.

"Тада ми је нарасло самопоуздање, а почео сам све боље да играм и на његов сервис",рекао је Бугарин.

Још неизвеснија борба је виђена у четвртом сету, Димитров опет пропушта брејк прилике на 2:1, али овај пут "ломи" ривала у тај-брејку и поравнава резултат.

Уследила је жестока битка у одлучујућем сету, Чилић губи сервис већ у уводном гему, потом пропушта три прилике за моментални ри-брејк, а онда Димитров прави још један брејк за огромних 5:2.

Међутим, након што пропушта меч лопту, попушта под притиском, Чилић стиже до три брејк шансе, не користи их, затим Бугарин опет лоше реагује на другу меч лопту те коначно губи сервис и Хрват опстаје у игри.

Али, ни он није издржао притисак сервиса за опстанак у мечу, Димитров стиже до две меч лопте, користи другу и избацује фаворизованог ривала.

Димитров ће у шестнаестини финала париског Гренд слема играти против Швајцарца Стена Вавринке.

С друге стране, Чилић је наставио са очајним резултатима ове године, по бодовима није ни међу 50 најбољих на свету.

Кики Бертенс предала меч после четири гема! Холанђанка није била у стању да игра.

Велики шок за све љубитеље тениса код дама. Кики Бертенс, по многима највећа фавориткиња за освајање Ролан Гароса, предала је меч другог кола против Викторије Кузмове после само четири одиграна гема.

Кузмова је повела 3:1, када је Бертенсова затражила помоћ лекара.

„Тресем се и немам нимало енергије“, пожалила се Холанђанка док јој се указивала помоћ.

Ни кратки разговор није уродио плодом, Бертенсова је објавила да не може да настави меч, на потпуно разочарање публике у Паризу.

Тенисерка која је дошла на Ролан Гарос као једна од главних кандидаткиња за трофеј, која је освојила два турнира ове године, а у Мадриду је подигла пехар почетком маја, тако је неславно завршича наступ у Граду светлости. Полуфинале из 2016. године остаје јој најбољи резултат у каријери.

Словакиња Валентина Кузмова, 46. играчица света, добила је неочекивани поклон, па ће се у трећем колу састати са бољом из дуела Џоана Конта – Лорен Дејвис.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар