RG: Bugarin izbacio Hrvata!

Iznenađenje u Parizu! Bugarski teniser Grigor Dimitrov priredio je iznenađenje u drugom kolu Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2019 | 21:09
RG: Bugarin izbacio Hrvata!
Dimitrov je posle četvoroipočasovnog maratona eliminisao 11. nosioca Marina Čilića.

Bugarin je savladao Hrvata posle preokreta sa 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

On je tek drugi put u šest međusobnih susreta savladao Čilića, kao i pre četiri godine takođe u Parizu, iako je tada slavio na Mastersu.

Čilić je u prvom setu propustio set loptu na 5:3, ali je uspeo da povede 1-0 nakon što je bio strpljiviji u taj-brejku.

Dimitrov odgovara u drugom setu brejkom na 5:4, nakon što je prethodno propustio tri šanse u šestom i osmom gemu.

Potom Bugarin ne koristi brejk priliku na startu trećeg seta, nakon čega Čilić popravlja servis, a onda strpljivom igrom kažnjava greške rivala u sedmom gemu, te pravi brejk koji mu donosi 2-1.

Mnogi su pomislili da je tada Čilić konačno slomio otpor 46. igrača sveta, ali do kraja meča je Dimitrov bio taj koji je diktirao igru.

"Tada mi je naraslo samopouzdanje, a počeo sam sve bolje da igram i na njegov servis",rekao je Bugarin.

Još neizvesnija borba je viđena u četvrtom setu, Dimitrov opet propušta brejk prilike na 2:1, ali ovaj put "lomi" rivala u taj-brejku i poravnava rezultat.

Usledila je žestoka bitka u odlučujućem setu, Čilić gubi servis već u uvodnom gemu, potom propušta tri prilike za momentalni ri-brejk, a onda Dimitrov pravi još jedan brejk za ogromnih 5:2.

Međutim, nakon što propušta meč loptu, popušta pod pritiskom, Čilić stiže do tri brejk šanse, ne koristi ih, zatim Bugarin opet loše reaguje na drugu meč loptu te konačno gubi servis i Hrvat opstaje u igri.

Ali, ni on nije izdržao pritisak servisa za opstanak u meču, Dimitrov stiže do dve meč lopte, koristi drugu i izbacuje favorizovanog rivala.

Dimitrov će u šestnaestini finala pariskog Grend slema igrati protiv Švajcarca Stena Vavrinke.

S druge strane, Čilić je nastavio sa očajnim rezultatima ove godine, po bodovima nije ni među 50 najboljih na svetu.

Kiki Bertens predala meč posle četiri gema! Holanđanka nije bila u stanju da igra.

Veliki šok za sve ljubitelje tenisa kod dama. Kiki Bertens, po mnogima najveća favoritkinja za osvajanje Rolan Garosa, predala je meč drugog kola protiv Viktorije Kuzmove posle samo četiri odigrana gema.

Kuzmova je povela 3:1, kada je Bertensova zatražila pomoć lekara.

„Tresem se i nemam nimalo energije“, požalila se Holanđanka dok joj se ukazivala pomoć.

Ni kratki razgovor nije urodio plodom, Bertensova je objavila da ne može da nastavi meč, na potpuno razočaranje publike u Parizu.

Teniserka koja je došla na Rolan Garos kao jedna od glavnih kandidatkinja za trofej, koja je osvojila dva turnira ove godine, a u Madridu je podigla pehar početkom maja, tako je neslavno završiča nastup u Gradu svetlosti. Polufinale iz 2016. godine ostaje joj najbolji rezultat u karijeri.

Slovakinja Valentina Kuzmova, 46. igračica sveta, dobila je neočekivani poklon, pa će se u trećem kolu sastati sa boljom iz duela Džoana Konta – Loren Dejvis.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar